vrijdag 16 december 2011

Horeca kan rekenen op meer gasten dan vorig jaar

Ondanks economische tegenwind, willen Nederlanders onbezorgd genieten in de horeca.

De komende kerstdagen willen meer Nederlanders genieten in de horeca. Dat blijkt uit onderzoek van bedrijfschap voor Horeca en Catering. Ruim 200.000 Nederlanders zijn van plan om in de horeca tijdens de kerstdagen te genieten van een mooi diner. "De Nederlander is crisismoe en snakt naar de Kerstdagen om verwend te worden en zorgeloos te genieten van de gastvrijheid die de horeca biedt", aldus KHN directeur Lodewijk van der Grinten.
In de drie grote steden (20,2%) en Zuid Nederland (17,5%) gaan de meeste mensen Kerstmis vieren in de horeca. Veel restaurants zullen ook op zaterdag 24 december al het kerstmenu serveren, zo blijkt uit een enquĂȘte onder restaurateurs. De belangrijkste trends zijn voor hen verantwoord genieten en naast het traditionele kerstmenu ook de mogelijk-heid tot a la carte eten aanbieden. Wild, vlees en vis en schaaldieren zullen weer op de menu's worden gepresenteerd van de restaurants.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten