woensdag 22 mei 2013

Twee meesterkoks in de keuken

Op dinsdag 28 mei a.s. wordt Niels van den Berg, tweede chefkok van sterrenrestaurant De Gieser Wildeman, geïnaugureerd als SVH Meesterkok.

De commissie, o.a. bestaande uit de Meesterkoks Erik van Loo (Parkheuvel in Rotterdam) en Lucas Rive (Restaurant Lucas Rive in Hoorn), beoordeelde Van den Berg tijdens de meesterproef, op 26 april j.l., in restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos op zijn vakmanschap. Na de Meesterproef waren de commissieleden overtuigd van het meesterlijke niveau van Niels.

Met het behalen van de meestertitel komt het aantal meesterkoks in De Gieser Wildeman op twee: ook (mede)eigenaar René Tichelaar mag zich zo noemen. Hiermee is De Gieser Wildeman momenteel het enige restaurant in Nederland waar twee meesterkoks in de keuken staan. In het verleden was dit onder andere bij De Librije in Zwolle en Parkheuvel in Rotterdam ook het geval.

De titel SVH Meesterkok is voor een chefkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Per jaar behalen slechts enkelen deze felbegeerde titel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten