Op dinsdag 28 mei a.s.
wordt Niels van den Berg, tweede chefkok van
sterrenrestaurant De Gieser
Wildeman, geïnaugureerd als SVH
Meesterkok.
De commissie, o.a. bestaande uit de Meesterkoks Erik van Loo (Parkheuvel
in Rotterdam) en Lucas Rive (Restaurant Lucas Rive in Hoorn),
beoordeelde Van den Berg tijdens de meesterproef, op 26 april
j.l., in restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos op zijn vakmanschap.
Na de Meesterproef waren de commissieleden overtuigd van het meesterlijke niveau
van Niels.
Met het behalen van de
meestertitel komt het aantal meesterkoks in De Gieser Wildeman op twee:
ook (mede)eigenaar René Tichelaar mag zich zo noemen. Hiermee is De Gieser Wildeman
momenteel het enige restaurant in Nederland waar twee meesterkoks in de keuken
staan. In het verleden was dit onder andere bij De Librije in
Zwolle en Parkheuvel in Rotterdam ook
het geval.
De titel SVH Meesterkok is voor een chefkok de hoogst haalbare graad van
vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Per jaar behalen slechts enkelen deze felbegeerde titel.
woensdag 22 mei 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten