dinsdag 7 september 2010

Unieke regionale Horeca versbeurs in Wijnfort Lent

ELST – Op maandag 20 en dinsdag 21 september in de Week van de Smaak organiseert de Stichting Smaakmaken een nieuwe regionale Horeca versbeurs in Wijnfort Lent: de Smaak Maken Fresh Food Fair. Op deze kleinschalige, professionele beurs kunnen culinaire vakmensen op unieke wijze kennismaken met een aantal bevlogen regionale versspecialisten. Bijzonder aan deze horecabeurs, die nu voor de tweede maal plaatsvindt, is de kleinschaligheid en de focus op verse, smaakvolle producten.
Restaurateurs, chefs en gastvrouwen/gastheren kunnen zich 20 en 21 september in de schitterende ambiance van Wijnfort Lent laten verrassen door de ideëen voor vrijwel alle ingrediënten op professioneel Horecagebied, zoals vlees, vis, groenten & fruit, dranken en versnaperingen. Versspecialisten die aandacht hebben voor product en klant, en flexibel, op maat, betaalbaar en zeer snel (binnen 24 uur) leveren, helpen horeca-ondernemers graag om zich te onderscheiden en succesvol te blijven.
Stichting Smaakmaken begon als een samenwerkingsverband van zo’n tien ondernemers in (globaal) de regio Gelderland met elk hun eigen specialiteit in verse producten. Zij kennen elkaar via de klanten aan wie zij leveren: horeca-ondernemingen van eetcafé tot sterrenrestaurant, waar het werken met verse producten belangrijk is. Om zich enthousiast en professioneel te kunnen presenteren, klanten van informatie en nieuwe ideëen te voorzien, en contacten met elkaar te delen, besloten ze vorig jaar samen hun Fresh Food Fair op poten te zetten. Na een spetterende eerste ervaring, nemen ze nu de stap naar de bijzondere locatie van Wijnfort Lent.
Op de Smaak Maken Fresh Food Fair laten de deelnemers allen hun eigen noviteiten op het gebied van vers en culinair zien in presentaties en Masterclasses. Primeur is het Oregional streekvlees van Siroen Vlees; restaurants kunnen hun kaart verrijken met rund en varken uit het Rijk van Nijmegen en eend en hert van vlak over de grens uit het Reichswald. Wijnhandel Appeldoorn kan daarbij een mooie wijn aanbevelen en presenteert enkele schitterende ‘wildwijnen’. Roelofsen AGF reikt ideëen aan met ‘vergeten groenten’, maar ook met mini-groenten, versgeperste sappen en zelf samen te stellen dagverse roerbakmixen. Van vishandel Heinen & Koelewijn zult u de rookton al op het dak van het fort zien staan, bakkerij Holleman komt in het najaarsassortiment met ‘brood-spijs combinaties’ en zoete lekkernijen voor de Decembermaand en Oliva Mediterrane Specialiteiten organiseert een olijven-clinic. Centraal staan de spectaculaire live demonstraties van Rational waarbij meerdere koks de nieuwste ovens komen showen, uiteraard met de versproducten van de deelnemers.

Smaak Maken Fresh Food Fair 20/21 september 2010, Wijnfort Lent, 14 tot 22 uur.
Van vakmensen voor vakmensen.
Aanmelden is exclusief voor Horeca professionals kosteloos via www.smaakmaken.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten