woensdag 3 augustus 2011

De Europese Bocuse d’Or finale 2012

20 en 21 maart 2012
Bocuse d’Or Europe tijdens jaar van de gastronomie in Brussel


De Europese Bocuse d’Or finale 2012 vindt op 20 en 21 maart plaats in de Expo in Brussel. De stad Brussel heeft 2012 uitgeroepen tot het jaar van de gastronomie. De Bocuse d’Or Europe wedstrijden passen in het totaal van de culinaire activiteiten in de Belgische hoofdstad.
Aan de wedstrijd kunnen 20 landen deelnemen. Tijdens deze wedstrijd kunnen maximaal 12 deelnemers zich kwalificeren voor de wereldfinale in Lyon in januari 2013. De voorzitter van de Bocuse d’Or Europe is de Belgische topkok Peter Goossens.

De Nederlandse Bocuse d’Or finale vindt plaats op 11 oktober 2011 in het Miele Culinary Institute in Vianen. De winnaar van deze wedstrijd gaat Nederland vertegenwoordigen bij de Bocuse d’Or Europe (en bij kwalificatie, voor de wereldfinale in Lyon).

Wedstrijdopdracht
Bij alle Bocuse d’Or wedstrijden is de opdracht een vis- en een vleesgerecht te maken die worden vergezeld van minimaal drie garnituren. De deelnemers zijn vrij de garnituren te kiezen. De verplichte vis- en vleesproducten voor de Bocuse d’Or Europe zijn voor het visgerecht tong en garnalen. Bij het vleesgerecht staan biologische blauwpoot kippen ‘Label Rouge’ centraal. De keuze van de drie garnituren is vrij.

De wedstrijddeelnemers moeten tijdens de Bocuse d’Or Europe 14 porties van elk gerecht maken en deze presenteren op een door de organisatie aangeleverde schaal. De gerechten worden daarna op borden geserveerd aan de 20 internationale juryleden. Meesterkok André van Doorn (restaurant Kasteel Heemstede in Houten) is namens Nederland lid van de jury.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten