Door het succes van vorig jaar
organiseert Restaurant en Kookstudio “de Mandemaaker” in Spakenburg ook dit jaar
weer haar Italiaanse kookworkshops. Op de vrijdagen 19 april, 14 juni, 4 oktober
en 13 december staat de kookstudio van de Mandemaaker geheel in het teken van la
dolce vita, het zoete leven! De vier inspirerende Italiaanse kookworkshops van
gerechten, wijn en cultuur staan onder leiding van de Italiaanse kok Armando
diGristina van Cantina Villarosa uit Soest. In de kookworkshops genieten de
deelnemers van la dolce vita door het bereiden en proeven van een aantal
heerlijke Italiaanse gerechten, gecombineerd met smaakvolle Italiaanse wijnen.
Er wordt voornamelijk gewerkt met kwaliteitsproducten en -grondstoffen. Omdat de
kookworkshop wordt afgewisseld met interessante wetenswaardigheden over de
Italiaanse eet- en drinkcultuur, kunnen de deelnemers ook genieten van de mooie
onderdelen die bij dit evenement passen. Door de gastvrouw van deze Italiaanse
kookworkshops, Annelies van Vreeswijk van Annelies Events wordt ruime aandacht
besteed aan de Italiaanse gastronomie en trends etc. Eten en drinken neemt in de
Italiaanse cultuur immers een belangrijke plaats in.
Volgens gastheer Bert van Eijden is het de
bedoeling dat de deelnemers zich nog meer laten inspireren door met thema’s als
voorjaar, zomer, streek en kerst te gaan werken. “Het gaat zoals vaak bij koken
om passie”, zegt Van Eijden. “Passie voor la dolce vita staat voor gevoel voor
warme uitstraling van de locatie en aankleding, gevoel voor hospitality, gevoel
voor smaakvol eten en drinken en oog voor detail. Ga met een Italiaan maar eens
in gesprek over eten, daar vul je een avond mee. En het duo Armando diGristina
en Annelies van Vreeswijk weten die sfeer en passie als geen ander over te
brengen.”
De kookstudio –waarin plaats is
voor een beperkt aantal deelnemers- mag zich verheugen in een stijgende
interesse. “We zien steeds vaker dat een sessie in de kookstudio cadeau wordt
gedaan. Zo zien we rond vader- en moederdag een stijging in de boekingen. Maar
ook bedrijven weten voor een bedrijfs- of groepsuitje onze kookstudio te
vinden”, aldus Bert van Eijden.
Over De Mandemaaker
Restaurant
De Mandemaaker is gelegen in het centrum van Spakenburg, het oude vissersdorp
aan de voormalige Zuiderzee. Een dorp met meerdere havens, maar in de oude haven
liggen nog steeds oude botters. En om die reden een veel gefotografeerde
historische plek, evenals de oude scheepswerf. Een absolute must, omdat daar nog
steeds op ambachtelijke wijze botters worden gerepareerd.
Uiteraard staan
er visspecialiteiten op de kaart van De Mandemaaker, maar ook voor de
vleesliefhebbers heeft zij genoeg te bieden. Het à la carte restaurant en de
zalenaccommodatie lenen zich voor zowel grote gezelschappen als voor een intiem
diner in kleine kring. Boven het restaurant bevindt zich een professionele
kookstudio. De Kookstudio, waarin een Culiboutique van Saisonnier aanwezig, is een ideale plek voor een bijzonder (bedrijfs)uitje
of een workshop in het kader van bijvoorbeeld teambuilding. Samen koken en samen
eten brengt mensen nu eenmaal makkelijker bij elkaar, inspireert en
motiveert. Gastvrijheid is al meer dan 40 jaar het kenmerk van de
Mandemaaker! Ontdek de smaak van Spakenburg in stijl!
Voor meer
informatie www.demandemaaker.nl
donderdag 11 april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten