Ambachtelijke bakker Edwin Klaasen van Desemenzo kiest voor #kennisdelenannonu
Bakker Edwin Klaasen verovert met zijn desembrood de harten van topkoks in Nederland en België. Achter zijn bedrijf Desemenzo gaat een ambachtelijk bakkersteam schuil. De liefde voor zijn vak draagt hij over tijdens de broodcursussen die hij samen met tv-kok Robert Verweij en collega-bakker Albert Steehouder geeft. Om zijn ambachtelijke kennis voor iedereen toegankelijk te maken, komt
Desemenzo in oktober 2013 met het multimediale bakboek Ik bak geweldig, jij trouwens ook.
Wie een traditioneel bakboek vol recepten verwacht, komt bedrogen uit. Ik bak geweldig, jij trouwens ook is eenboek anno nu:
· Boordevol échte bakkerskennis
· Een boek over inspiratie en #kennisdelenannonu
· Stoere en eigentijdse fotografie
· Persoonlijke verhalen van #bakkertjezelf
· Dankzij het gebruik van #hashtags vind je op Twitter een platform rondom #bakkertjezelf
· QR-codes voor een persoonlijke uitleg van #bakkertjezelf
· Ervaring en kennis delen via Facebook
Geen traditioneel bakboek
Edwin Klaasen zegt in het traditionele bakboek broodnodige informatie te missen over het bakproces. “Naar
mijn mening is er niet eerder een Nederlands boek verschenen dat ook echt álle facetten van het brood bakken
onder de loep neemt. Nergens lees ik over de temperatuur van de grondstoffen, het water, het deeg en de
omgeving. Laat staan over kneed- of mengtijden! Hoewel veel boeken erg mooi en nuttig zijn, mis ik altijd wel
iets.”
Meer dan alleen recepten
Wil je meer weten over bakken dan alleen het volgen van recepten, dan is dit bakboek zeker wat voor jou. Brood
bakken vraagt om kennis. Als je iets doet, moet je weten waarom je het doet. Waarom gebruik je rogge of spelt?
Waarom moet deeg een bepaalde temperatuur hebben? En waarom is de duur van het kneden zo belangrijk? Die
antwoorden vind je in dit bakboek. En meer. Veel meer.
Dat betekent dus zelfs een lesje scheikunde. Ook leer je om fouten in je brood te herkennen. Je leert dat je van
alleen meel, water, tijd en liefde een overheerlijk brood kunt bakken. En dat water de beste broodverbeteraar is
die er bestaat. Dankzij échte bakkerskennis zul je het mooiste brood ooit bakken.
Kennis delen
Het bakboek van Desemenzo is in nog een ander opzicht allesbehalve traditioneel. Het boek zit vol multimediale
extra’s. Het scannen van QR-codes brengt je bij filmpjes waarin Edwin technieken voordoet en toelicht. Hij
benadrukt dat hij met dit boek niet wil aantonen dat hij goed kan bakken. Hij wil juist kennis delen. Kennis die
nodig is om goed te leren bakken.
Bepaalde vaste uitdrukkingen van de op Twitter en Facebook populaire bakker vind je in het bakboek met een
#hashtag aangeduid. Zo kun je snel via jouw social media scannen wat hij er ooit over schreef. Jouw
bakervaringen deel je ook met deze #hashtags of via de speciale Facebook-groep Ik bak geweldig, jij trouwens
ook. Wie na het lezen nog vragen heeft, stelt ze gewoon aan het #bakkertjezelf. Ook inspiratie delen stelt Edwin
bijzonder op prijs. “Zet er wel de #hashtag bij. Zo deel je jouw kennis met anderen. En inspireren we elkaar,”
aldus de enthousiaste bakker.
Persoonlijk tintje
Edwin geeft het bakboek een persoonlijk tintje door technieken en recepten af te wisselen met persoonlijke
verhalen. Met indringende portretten van zijn eerste leermeester en de banketbakker die hem Nederlands
kampioen banketbakken maakte, tot topkoks en vrienden die hem op diverse manieren inspireren en bijstaan in
zijn ambacht. Fotografie, opmaak en graphics zijn in een eigentijdse en stoere stijl. Pure schoonheid. Brood in
beeld zoals brood bedoeld is. Een bakboek zoals een bakboek bedoeld is.
Het bakboek is vanaf eind oktober verkrijgbaar en kost 27,95 euro. Het bakboek is samengesteld door Edwin
Klaasen met medewerking van: Annemarie Kleve (Ipskamps Drukkers), Natasja Ververs (tekst), Saskia de Wal
(fotografie), Arne Ramak (foodstyling), Eveline Smulders (opmaak) en Censuur.com (graphics). Bestellen kan
nu al via #bakkertjezelf op www.ikbakgeweldigjijtrouwensook.nl. Of stuur Edwin een tweet: @desemenzo.
Win een workshop!
Edwin wil de lezers van zijn bakboek de kans geven een keer met #bakkertjezelf brood te bakken. Daarom heeft
hij een eendaagse masterclass samengesteld met recepten uit het bakboek. Zo kun je zelf ervaren hoe het is om
een (h)eerlijk brood te bakken onder leiding van een professional. De masterclass wordt op verschillende data
gegeven bij het Miele Inspirience Centre in Vianen. Meedoen is simpel. Stuur een mailtje naar de bakker met dé
reden waarom jij moet winnen. Uit de leukste inzendingen kiest Edwin de winnaars. Inzendingen graag naar:
info@ikbakgeweldigjijtrouwensook.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten