Pascal Peters, souschef van restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem, heeft vandaag de
titel “Eerste Kok van België 2015” in de wacht gesleept. Hij bereidde als
hoofdgerecht Coq
des Près met trappist van Achel, kalfszwezerik en viermaal schorseneren.
De Prijs Prosper Montagné is een culinair topconcours waarbij op zoek
wordt gegaan naar de beste kok van het land. Deze wedstrijd wordt jaarlijks
georganiseerd door Club Prosper Montagné.
De andere finalisten waren Vincent Florizoone (chef-eigenaar van
Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort), Kevin Graf (chef-eigenaar van
restaurant De Bakermat te Ninove), Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La
Durée te Izegem) en Wim Van Hecke (sous-chef van restaurant Fleur de Lin te
Zele).
Tijdens de finale in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge
moesten de kandidaten drie gerechten klaarmaken:
- zeetong met citroengras, mosselen en peterselie of basilicum of
koriander.
- ‘Coq des Prés’ (een biologische scharrelkip van bij ons) met een donker
Belgisch bier van hoge gisting, kalfszwezerik en schorseneer.
- soezendeeg dat een Origine-chocolade van Belcolade met peer combineert.
Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant ‘Hof van Cleve’, was
Ambassadeur van deze 62ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Robert Van Landeghem, Voorzitter van de vzw en provoost Keukenchefs,
stond in voor de coördinatie en het goede verloop van de wedstrijd.
De titel “Eerste Kok van België” is officieel erkend door de minister
bevoegd voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009 en is exclusief voorbehouden
aan de officiële meesterschapswedstrijd georganiseerd door Club Prosper
Montagné.
De Gastronomische Club Prosper Montagné werd opgericht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de
culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van
getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de
Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten
van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de vzw de meesterschapswedstrijd ‘Eerste
Kok van België’.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten