maandag 6 december 2010

Nieuw voedingconcept in de zorg

Sortrans Iseco, leverancier van regenereersystemen is samen met Bakeoff fabrikant Lantmännen Unibake en Total Catering Moerdijk gestart met een nieuw zorgconcept:4 ALLMEALS. Op elk moment van de dag is het nu mogelijk om met één regenereerwagen zowel ontbijt, lunch, tussendoortje als avondmaaltijd te serveren. De toepassing van speciale bake-off producten zoals warm afgebakken broodjes en croissants zijn nu zelfs ook mogelijk aan het bed van de patient. Dit concept is uitvoerig getest en geïmplementeerd bij Maxima Medisch Centrum. De samenwerkende bedrijven komen hierdoor optimaal tegemoet aan de toenemende vraag naar meer variatie van voeding in de zorg.

Goede voeding is het beste medicijn
“Vernieuwing in onze voeding was voor Maxima Medisch Centrum nodig,” verklaart Adrie Jongenelen, hoofd Voedingsdienst. “Met gastvrijheid en voeding maken we als ziekenhuis mede het verschil. Ontbijt, lunch en tussendoortjes waren functioneel ingevuld. Echter het ontbrak aan variatie en kwaliteit.”
Lantmännen Unibake zag hierin een uitdaging en heeft succesvolle recepturen ontwikkeld die handling tot een minimum beperken en garantie geven voor optimale kwaliteit. “Met de juiste techniek van Iseco Sortrans regenereerwagens, deze unieke recepturen, en juiste wijze van implementatie en opleiding is het resultaat buitengewoon goed,” vervolgt Adrie. “Zowel meer variatie als budgetbeheesing door betere processen. We serveren aan het bed een rijke variatie van vers afgebakken produkten. Van knapperig, geurende croissants tot warme belegde ciabattabroodjes.”
De voordelen van 4ALLMEALS
Maxima Medisch Centrum, misschien wel het meest innovatieve ziekenhuis in Nederland als het gaat om voedingsconcepten, zocht naar een optimale keuzevrijheid voor de patienten en een manier om de hele dag smakelijke maaltijden te kunnen serveren. “Naast deze pluspunten is het bedrijfsmatig ook een groot voordeel dat de zorginstelling op deze manier flexibeler kan inplannen”, verklaart Hans van den Bosch, Commercieel manager van Lantmännen Unibake Nederland. “Bovendien heeft men lagere investeringen, bespaart op kosten door minder waste en is men verzekerd van een juiste serveertemperatuur.”
Training on the job
Lantmännen Unibake is niet alleen baanbrekend door dit innovatieve concept, maar ook door de kennis in ondersteuning. Lantmännen Unibake heeft met haar eigen BakeOFF Faculty in Brussel een ver ontwikkeld trainingscentrum met een team van deskundigen. Door deze ervaring is Lantmännen Unibake in staat om perfecte trainingen op maat te geven van het omgaan met producten tot training in gastvrijheid.
Food Inspiration Days
Tijdens de Food Inspiration Days in het Evoluon in Eindhoven, georganiseerd door Shoot My Food, hebben de samenwerkende partijen dit succesvolle concept al kunnen tonen. “Dat het een succes was bleek wel uit de vele positieve reacties die we hebben gekregen,” geeft Hans van den Bosch aan. In de laatste editie van het Food Inspirations Magazine is een goede indruk weergegeven van deze bijzondere dagen. Een must voor iedereen die in food geinteresseerd is. Kijk op www.pastridor.nl voor de link naar het magazine. Kijk ook op de website van Sortrans Iseco www.sortrans.nl en www.totalcateringmoerdijk.nl

1 opmerking:

  1. Een mooie innovatie in de zorg. Goed om te zien dat er zo aan de hand van bake-off producten uit de bakkerij meer variatie op het bord komt.

    BeantwoordenVerwijderen