maandag 20 december 2010

De Zwethheul naar internationale finale

Op 24 januari 2011 vindt de internationale finale van de Roussillon Dessert Trophy plaats. Op de École Internationale de Pâtisserie van wereldkampioen patisserie Olivier Bajard, nemen de winnende teams uit Duitsland, België, Denemarken, Engeland, Spanje, Nederland en Frankrijk het tegen elkaar op. Nederland wordt vertegenwoordigd door sommelier Leroy Pechler en patissier Martijn Wetsteijn van restaurant De Zwethheul. Een internationale jury van 9 gerenommeerde professionals zal beoordelen welk team de beste combinatie maakt tussen een citrus dessert en een Vin Doux Naturel uit de Roussillon. Simon Veldman van Restaurant Vermeer neemt als Nederlandse afgevaardigde deel aan de jury.


Nationale finale
De finale van de Roussillon Dessert Trophy 2010 vond plaats tijdens het culinaire evenement Kunsthal Kookt in Rotterdam. Deelnemers kregen de opdracht om de beste match te maken van een zelfgekozen Vin Doux Naturel uit de Roussillon én een citrus dessert.
De jury koos unaniem voor de wijn-spijs combinatie van chef Martijn Wetsteijn en sommelier Leroy Pechler van restaurant De Zwethheul. Het dessert: “citroen met geuren en smaken van verveine en feijoa”. Erbij schonken zij de Muscat de Rivesaltes 2007 van Domaine Pouderoux.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten