maandag 25 maart 2013

Masterclasses/workshops Gilden Academie in april


De Gilden Academie organiseert in april weer een aantal zeer interessante masterclasses/workshops.

Koken met sterren – Bonbons en Friandises – 15 April

Met sterrenkok Jilt Cazemier en chocolatier Leendert Klaasens.
In de Vlindertuin, Stationsweg 41, Zuidlaren
Van 13.30-17.30u
Programma: Workshop maken van friandises en bonbons

Workshop Culinaire dis met vleesch nog visch – 16 April
Met Marion Pluimes en co-trainers van Stichting Variatie in de Keuken
Bij Smaak kookstudio Utrecht, Herculesplein 315, 3584 AA Utrecht
Van 10.30-16:00u.
Programma: Ontdek de veelzijdigheid van groenten tijdens de workshop ‘Culinaire dis met vlees noch vis’ van Variatie in de Keuken. Een goed gerecht heeft geen vlees of vis nodig. Daar zal ook ú overtuigd van zijn na de workshop van Variatie in de Keuken. Hierin worden koks geïnspireerd en uitgedaagd om de veelzijdigheid van ingrediënten te ontdekken en de heerlijkste vegetarische gerechten te bereiden. Meld u nu aan voor de workshop op dinsdag 16 april want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Tijdens de workshop laat voedingsdeskundige Marion Pluimes en co-trainers van Stichting Variatie in de Keuken u kennismaken met bijzondere én gewone producten uit de vegetarische keuken. Zij gaat in op combineren, bereiden en recepturen met deze ingrediënten. Daarna gaat u als deelnemer zelf aan de slag met het samenstellen en bereiden van een creatieve veggie maaltijd. De workshop biedt bovendien een stappenplan om te komen tot een volwaardig vegetarisch gerecht met de juiste voedingswaarde, verzadigingswaarde en tevredenheidswaarde.

Organisator van de workshop is Stichting Variatie in de Keuken. Zij richt zich volledig op de trend richting duurzaam, lekker, vegetarisch koken en heeft brede ervaring in workshops aan meer dan 220 (chef-)koks van uiteenlopende restaurants. De workshop stelde hen in staat op een andere manier naar gerechtopbouw te kijken. Met de kennismaking met andere ingrediënten hebben zij een goede basis gelegd om volop te experimenteren en zelf vernieuwende gerechten te ontwikkelen.

De kracht van Gastvrijh€id – 16 April
Door Milo Berlijn, ambassadeur Gastvrijheidsgilde
Bij Trainmark, Koelmalaan 350, Alkmaar
Van 13.30-17.30u
Programma: Workshop over de commerciële kracht van gastvrijheid. Hoe kun je geld verdienen met gastvrij en gastgericht gedrag.

Meesterlijk Gastvrij – 23 April
Door Leon IJpelaar, SVH Meestergastheer
Bij Zoetelief, Korte Putstraat 10, Den Bosch
Van 13.30-17.30u
Programma: Masterclass over toepassing van meesterlijke gastvrijheid inclusief wijn/spijsproeverij à la Leon.

Schrijf nu in: www.gildenacademie.nl
Er is een beperkt aantal plaatsen.

De Gilden Academie is een gezamenlijk initiatief van Koksgilde en Gastvrijheidsgilde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten