donderdag 12 september 2013

Gastvrij Rotterdam, programma maandag 23 september

KOOKWEILAND - HAL 3
Presentatie door Ramona van Zweden

11.30 – 12.00 Grenzeloos zuivel Hollandia

De ongekende mogelijkheden van zuivel in de professionele keuken.

André van Dongen / FrieslandCampina

12.00 – 13.00 MRIJ kalf

Introductie van het MRIJ kalf uit eigen mesterij.

Piet van den Berg / Nice to Meat

13.00 – 14.00 Tweetjam

Uniek evenement waarbij verschillende chefs en mystery guests een aantal

gerechten bereiden. Dit is live te volgen via de nieuwe media.

Mystery Guests / Koppert Cress

14.00 – 15.00 Masterclass De Essentie

Twee bereidingen van meesterkok Erik van Loo.

Erik van Loo / Unilever Food Solutions

14.30 – 15.30 Rund-Rollade-Sashimi

MRIJ rund wordt ‘live’ uitgebeend en er wordt gedemonstreerd hoe

je op een ouderwetse manier de mooiste rollades kunt maken.

Piet van den Berg / Nice to Meat

15.00 – 15.30 Plateau Fruits de Mer

Dit kunstwerk van schaal- en schelpdieren zal gedemonstreerd worden.

Diversiteit, presentatie en kleurverdeling worden toegelicht.

Nils Kooijman / Schmidt Zeevis

15.30 – 16.00 Belevingssessie: Streekproducten die onder ‘t Born in Limburg label vallen

Connaisseur Ernest Lebouille zal dieper ingaan op de diverse

streekproducten die onder ‘t Born in Limburg label vallen.

Ernest Lebouille / DeliXL

16.00 – 16.30 Grenzeloos zuivel Hollandia

De ongekende mogelijkheden van zuivel in de professionele keuken.

André van Dongen / FrieslandCampina

16.00 – 16.30 Thee Masterclass

Masterclass Perfect Serve thee door theesommelier Kiona Malinka.

Kiona Malinka / Unilever Food Solutions

16.30 – 17.00 Plateau Fruits de Mer

Dit kunstwerk van schaal- en schelpdieren zal gedemonstreerd

worden. Diversiteit, presentatie en kleurverdeling worden toegelicht.

Nils Kooijman / Schmidt Zeevis

17.00 – 17.30 Debic Dessert Inspiratie

Debic Convenience voor professionals.

André van Dongen / FrieslandCampina

17.00 – 18.00 Kookdemo Rational

Efficiency meets culinary delight by Rational.

Demonstrateur / Rational

 
INSPIRATIEPLEIN – HAL 5
Presentatie door Maarten Wessels
 
11.30 – 12.00 Een warm welkom, powered by Douwe Egberts

“Laat je verrassen en inspireren”

Jeroen Veldkamp / Douwe Egberts
 

12.00 – 13.00 Officiële Opening Gastvrij Rotterdam

Met onder meer de officiële kick-off Nederlandse finale Bocuse

d’Or. De zes geselecteerde kandidaten worden op het podium door

Joop Braakhekke voorgesteld.
 
13.30 – 13.45 Workshop

Haal meer rendement uit uw drankverkoop.

Paul Kragten / Van Duijnen Horeca Service
 
14.00 – 14.45 Kennislezing financieren

Kennislezing financieren & trends.

Annemarie Kuijer en Martijn Rol / Rabobank
 
15.00 – 16.00 Finale Terrastopper van het Jaar

Finale van de Verkiezing Terrastopper van het Jaar, georganiseerd

door Horeca Entree.

Maarten Wessels / Management Media, Horeca Entree
 
16.15 – 16.30 Presentatie

Opzetten van trendy vernieuwende horecazaken en de rol van de

werving, selectie en aansturing van personeel hierbij.

Rotterdamse horecaondernemer / Verwiel & Wijngaard
 
16.30 – 16.45 Presentatie

Eijsync personeelsplanner: Eenvoudig besparen van personeelskosten

en verminderen van administratie.

Matthijs van de Ende / Eijsink Afrekensystemen
 
16.45 – 17.00 Presentatie

bonVito Loyalty: Hoe stijgt mijn omzet en wordt de binding met mijn

gast verhoogd.

René Eijsink / Eijsink Afrekensystemen
 
17.00 – 17.30 Uitreiking Gero Restaurantprijs

Prijsuitreiking

Ted Janssen, voorzitter Euro-Toques / Euro-Toques
 
 
WIJNPAVILJOEN – HAL 6
 
Onderstaande activiteiten vinden plaats in het Wijntheater of in de Workshopruimte

van het WijnPaviljoen. Sommige onderdelen zijn op inschrijving en het kan dus

helaas voorkomen dat er geen plekken meer beschikbaar zijn.

Informeer bij het WijnPaviljoen naar de mogelijkheden.
 
 
11.30 – 12.15 Gastronomixs-wijn experience

Jeroen van Oijen en Noël Vanwittenbergh / Gastronomixs en Ciel Bleu
 
13.00 – 13.45 Begeleide Proeverij: Bodega Protos Rueda & Ribera del Duero

Proef en ervaar de wijnen van Bodegas Protos.

Luisa del Paz / Importeur: Jean Arnaud (presentatie in het Engels)
 
14.30 – 15.15 Begeleide proeverij: Taittinger Comtes de Champagne 2005 lancering

Proef de nieuwe Taittinger Comtes de Champagne 2005.

Vitalie Taittinger / Importeur: Oud Reuchlin & Boelen
 
15.45 – 16.30 De kracht van Gastronomie

Masterclass door topgastronoom Peter Klosse.

Peter Klosse / Het Wijninstituut

 
 
VILLAGE GASTRONOMIQUE – HAL 6
Onderstaande activiteiten vinden plaats in de keuken, in het Wijntheater of in de

Workshopruimte van het WijnPaviljoen/Village Gastronomique.
 
12.30 – 13.15 Workshop Culinair Mindmappen met Smaakvrienden

De voordelen van Culinair Mindmappen en hoe u er optimaal

rendement, inspiratie en voldoening uit kunt halen.

Angélique Schmeinck / Koksgilde i.s.m. Angélique Schmeinck


Doorlopend Jam Sessions
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten