KOOKWEILAND - HAL 3
Presentatie door Ramona van Zweden
11.30 – 12.00 Grenzeloos zuivel Hollandia
De ongekende mogelijkheden van zuivel in de professionele keuken.
André van Dongen / FrieslandCampina
12.00 – 13.00 MRIJ kalf
Introductie van het MRIJ kalf uit eigen mesterij.
Piet van den Berg / Nice to Meat
13.00 – 14.00 Tweetjam
Uniek evenement waarbij verschillende chefs en mystery guests een aantal
gerechten bereiden. Dit is live te volgen via de nieuwe media.
Mystery Guests / Koppert Cress
14.00 – 15.00 Masterclass De Essentie
Twee bereidingen van meesterkok Erik van Loo.
Erik van Loo / Unilever Food Solutions
14.30 – 15.30 Rund-Rollade-Sashimi
MRIJ rund wordt ‘live’ uitgebeend en er wordt gedemonstreerd hoe
je op een ouderwetse manier de mooiste rollades kunt maken.
Piet van den Berg / Nice to Meat
15.00 – 15.30 Plateau Fruits de Mer
Dit kunstwerk van schaal- en schelpdieren zal gedemonstreerd worden.
Diversiteit, presentatie en kleurverdeling worden toegelicht.
Nils Kooijman / Schmidt Zeevis
15.30 – 16.00 Belevingssessie: Streekproducten die onder ‘t Born in Limburg label vallen
Connaisseur Ernest Lebouille zal dieper ingaan op de diverse
streekproducten die onder ‘t Born in Limburg label vallen.
Ernest Lebouille / DeliXL
16.00 – 16.30 Grenzeloos zuivel Hollandia
De ongekende mogelijkheden van zuivel in de professionele keuken.
André van Dongen / FrieslandCampina
16.00 – 16.30 Thee Masterclass
Masterclass Perfect Serve thee door theesommelier Kiona Malinka.
Kiona Malinka / Unilever Food Solutions
16.30 – 17.00 Plateau Fruits de Mer
Dit kunstwerk van schaal- en schelpdieren zal gedemonstreerd
worden. Diversiteit, presentatie en kleurverdeling worden toegelicht.
Nils Kooijman / Schmidt Zeevis
17.00 – 17.30 Debic Dessert Inspiratie
Debic Convenience voor professionals.
André van Dongen / FrieslandCampina
17.00 – 18.00 Kookdemo Rational
Efficiency meets culinary delight by Rational.
Demonstrateur / Rational
INSPIRATIEPLEIN – HAL 5
Presentatie door Maarten Wessels
11.30 – 12.00 Een warm welkom, powered by Douwe Egberts
“Laat je verrassen en inspireren”
Jeroen Veldkamp / Douwe Egberts
12.00 – 13.00 Officiële Opening Gastvrij Rotterdam
Met onder meer de officiële kick-off Nederlandse finale Bocuse
d’Or. De zes geselecteerde kandidaten worden op het podium door
Joop Braakhekke voorgesteld.
13.30 – 13.45 Workshop
Haal meer rendement uit uw drankverkoop.
Paul Kragten / Van Duijnen Horeca Service
14.00 – 14.45 Kennislezing financieren
Kennislezing financieren & trends.
Annemarie Kuijer en Martijn Rol / Rabobank
15.00 – 16.00 Finale Terrastopper van het Jaar
Finale van de Verkiezing Terrastopper van het Jaar, georganiseerd
door Horeca Entree.
Maarten Wessels / Management Media, Horeca Entree
16.15 – 16.30 Presentatie
Opzetten van trendy vernieuwende horecazaken en de rol van de
werving, selectie en aansturing van personeel hierbij.
Rotterdamse horecaondernemer / Verwiel & Wijngaard
16.30 – 16.45 Presentatie
Eijsync personeelsplanner: Eenvoudig besparen van personeelskosten
en verminderen van administratie.
Matthijs van de Ende / Eijsink Afrekensystemen
16.45 – 17.00 Presentatie
bonVito Loyalty: Hoe stijgt mijn omzet en wordt de binding met mijn
gast verhoogd.
René Eijsink / Eijsink Afrekensystemen
17.00 – 17.30 Uitreiking Gero Restaurantprijs
Prijsuitreiking
Ted Janssen, voorzitter Euro-Toques / Euro-Toques
WIJNPAVILJOEN – HAL 6
Onderstaande activiteiten vinden plaats in het Wijntheater of in de Workshopruimte
van het WijnPaviljoen. Sommige onderdelen zijn op inschrijving en het kan dus
helaas voorkomen dat er geen plekken meer beschikbaar zijn.
Informeer bij het WijnPaviljoen naar de mogelijkheden.
11.30 – 12.15 Gastronomixs-wijn experience
Jeroen van Oijen en Noël Vanwittenbergh / Gastronomixs en Ciel Bleu
13.00 – 13.45 Begeleide Proeverij: Bodega Protos Rueda & Ribera del Duero
Proef en ervaar de wijnen van Bodegas Protos.
Luisa del Paz / Importeur: Jean Arnaud (presentatie in het Engels)
14.30 – 15.15 Begeleide proeverij: Taittinger Comtes de Champagne 2005 lancering
Proef de nieuwe Taittinger Comtes de Champagne 2005.
Vitalie Taittinger / Importeur: Oud Reuchlin & Boelen
15.45 – 16.30 De kracht van Gastronomie
Masterclass door topgastronoom Peter Klosse.
Peter Klosse / Het Wijninstituut
VILLAGE GASTRONOMIQUE – HAL 6
Onderstaande activiteiten vinden plaats in de keuken, in het Wijntheater of in de
Workshopruimte van het WijnPaviljoen/Village Gastronomique.
12.30 – 13.15 Workshop Culinair Mindmappen met Smaakvrienden
De voordelen van Culinair Mindmappen en hoe u er optimaal
rendement, inspiratie en voldoening uit kunt halen.
Angélique Schmeinck / Koksgilde i.s.m. Angélique Schmeinck
Doorlopend Jam Sessions
Geen opmerkingen:
Een reactie posten