KOOKWEILAND - HAL 3
Presentatie door Ramona van Zweden
11.30 - 12.00 Grenzeloos zuivel Hollandia
De ongekende mogelijkheden van zuivel in de professionele keuken.
André van Dongen / FrieslandCampina
12.00 - 13.00 Alles over Wagyu
Presentatie: Alles over het van oorsprong Japanse Wagyu rund en
het bijzondere vlees dat dit rund levert.
Mikel Pouw / Nice to Meat
12.00 - 13.00 Masterclass De Essentie
Twee bereidingen van meesterkok Onno Kokmeijer.
Onno Kokmeijer / Unilever Food Solutions
13.00 - 14.00 Het nieuwe koken in combinatie met streekproducten
Connaisseur Ernest Lebouille zal dieper ingaan op de diverse
streekproducten die onder ‘t Born in Limburg label vallen, dit in
samenwerking met een chefkok van Rational die een demonstratie
geeft. Hij laat zien hoe het Vario Cooking Centre andere
kookapparatuur overbodig maakt.
Ernest Lebouille en chefkok van Rational / DeliXL & Rational
14.00 - 15.00 Duke of Berkshire
Uitleg over het Berkshire varken en de mogelijkheden die dit
unieke varkensvlees biedt.
Kees Schepens / Nice to Meat
14.00 - 15.00 Masterclass De Essentie
Twee bereidingen van meesterkok Erik van Loo.
Erik van Loo / Unilever Food Solutions
15.00 - 15.30 Plateau Fruits de Mer
Dit kunstwerk van schaal- en schelpdieren zal gedemonstreerd
worden. Diversiteit, presentatie en kleurverdeling worden toegelicht.
Nils Kooijman / Schmidt Zeevis
15.00 - 15.30 Grenzeloos zuivel Hollandia
De ongekende mogelijkheden van zuivel in de professionele keuken.
André van Dongen / FrieslandCampina
16.00 - 16.30 Infusie
Het nieuwe thee drinken.
Eric Miete / Koppert Cress
16.30 - 17.00 Plateau Fruits de Mer
Dit kunstwerk van schaal- en schelpdieren zal gedemonstreerd
worden. Diversiteit, presentatie en kleurverdeling worden toegelicht.
Nils Kooijman / Schmidt Zeevis
16.30 - 17.00 Debic Dessert Inspiratie
Debic Convenience voor professionals.
André van Dongen / FrieslandCampina
17.00 - 18.00 Kookdemo Rational
Efficiency meets culinary delight by Rational.
demonstrateur / Rational
INSPIRATIEPLEIN – HAL 5
Presentatie door Maarten Wessels
11.15 - 11.45 Koffie-interview
Interview met inspirerende horecaondernemer “rendement maken
met koffie”.
Jeroen Veldkamp / Douwe Egberts
12.00 - 12.45 Kennislezing financieren
Kennislezing financieren & trends.
Annemarie Kuijer en Martijn Rol / Rabobank
12.45 - 13.00 Workshop
Haal meer rendement uit uw drankverkoop.
Paul Kragten / Van Duijnen Horeca Service
13.15 - 13.30 Presentatie
Hoe groei je in deze markt en hoe zorg je dat je die groei goed
borgt. Gastvrijheid en persoonlijke benadering zijn hierbij de focus.
Robin van der Schuyt, directeur Van der Linde catering en
evenementen / Verwiel en Wijngaard
14.00 - 15.00 Onderwijsdebat
Joost Scholten / Management Media, Horeca Entree
15.00 - 17.00 Het nationale huiswijn debat en proeverij
Huiswijn in de Nederlandse horeca: 8 praktische tips voor meer
gastblijheid en rendement.
Horeca panel onder leiding van Jan van Lissum (the winesite.nl)
/ Pays d’Oc IGP, Pitch PR
17.15 - 17.30 Presentatie
Eijsync personeelsplanner: Eenvoudig besparen van personeelskosten
en verminderen van administratie.
Matthijs van de Ende / Eijsink Afrekensystemen
17.30 - 17.45 Presentatie
BonVito Loyalty: Hoe stijgt mijn omzet en wordt de binding met
mijn gast verhoogd.
René Eijsink / Eijsink Afrekensystemen
WIJNPAVILJOEN – HAL 6
Onderstaande activiteiten vinden plaats in het Wijntheater of in de Workshopruimte
van het WijnPaviljoen. Sommige onderdelen zijn op inschrijving en het kan
dus helaas voorkomen dat er geen plekken meer beschikbaar zijn. Informeer bij
het WijnPaviljoen naar de mogelijkheden.
12.00 - 12.45 Begeleide Proeverij: Elzas de sprookjestuin van Frankrijk
Bijzondere proeverij van witte wijnen van Chateau Schlumberger.
Alain Beylon-Schlumberger / Importeur: Abbema Wines
12.30 - 13.15 De wijnkaart: tips en uitleg voor de juiste wijnkaart
Lars Daniëls, Magister Vini, en Ronald de Groot, alias ‘de beste
neus van Nederland’ zullen tijdens deze workshop een aantal tips
geven voor het opstellen van de juiste wijnkaart.
Lars Daniels MV i.s.m. Ronald de Groot / Grootspraak, dé
wijnrestaurantgids voor wijnliefhebbers
13.15 - 14.00 Begeleide Proeverij: Bodega Protos Rueda & Ribera del Duero
Proef en ervaar de wijnen van Bodegas Protos.
Luisa del Paz / Importeur: Jean Arnaud (Presentatie in het Engels)
14.45 - 15.30 Begeleide proeverij: Markttrends in de wijnwereld
Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse Horeca.
Michel Moeliker, Kees Klein Velderman / Importeur: Oud Reuchlin
& Boelen
15.30 - 16.15 Meer tevreden terugkerende gasten: meer omzet, meer marge!
Presentatie over nieuwe Horecaverkooptraining door docent Rien
van der Meulen van Het Wijninstituut.
Rien van der Meulen / Het Wijninstituut
VILLAGE GASTRONOMIQUE – HAL 6
Onderstaande activiteiten vinden plaats in de keuken, in het Wijntheater of in de
Workshopruimte van het WijnPaviljoen/Village Gastronomique.
11.30 - 14.00 Meester Patissier Robèrt van Beckhoven
Robèrt van Beckhoven geeft een masterclass (bekend van Heel
Holland Bakt).
Robèrt van Beckhoven / Patisserie Robèrt
14.00 - 15.30 Zeeuwse Wereldlunch
Een (h)eerlijke Zeeuwse drie-gangenlunch door Corjan Hoogerheide,
chef-kok restaurant In Den Struyskelder (Veere). Inschrijven vooraf
nodig.
Corjan Hoogerheide / Restaurant In Den Struyskelder - Veere
14.00 - 14.45 Gastvrijheid en DNA
Rob Bosma deelt in zijn inspirerende presentatie zijn visie hoe uw
organisatie (nog) succesvoller kan worden door gastvrijheid op te
nemen in de corporate DNA.
Rob Bosma / Gastvrijheidsgilde
16.15 - 17.00 Wijn-Cress experience
Koksgilde masterclass door Alfred Verhagen en Jacco Huitema.
Ontdek de uitgebalanceerde combinatie van diverse wijnen en cressen.
Alfred Verhagen en Jacco Huitema / Koksgilde i.s.m. Koppert
Cress en J.Bart Wijnimport
17.00 - 17.45 Gastvrijheid en DNA
Inspirerende presentatie hoe uw organisatie (nog) succesvoller kan
worden door gastvrijheid op te nemen in de corporate DNA.
Rob Bosma / Gastvrijheidsgilde
DIT SMAAKT NAAR MEER! PAVILJOEN – HAL 6
Onderstaande activiteiten vinden plaats op het Dit Smaakt naar Meer! Paviljoen,
bij de Dit Smaakt Naar Meer! Bar of in het Dit Smaakt Naar Meer! Theater.
Sommige onderdelen zijn op inschrijving en het kan dus helaas voorkomen dat
er geen plekken meer beschikbaar zijn. Informeer bij het Dit Smaakt Naar Meer!
Paviljoen naar de mogelijkheden.
11.00 - 16.30 DSNM! Biobar
Verantwoorde koffie, thee, sappen en limonade. Gratis proeven,
netwerken en ervaren.
12.30 - 13.15 KHN Klimaatroute - Energie en water besparen in de horeca
Workshop over energie en water besparen in de horeca.
Nick Dessens / Klimaatroute
13.30 - 14.15 Bugbon - Insectenproeverij
Workshop en proeverij over insecten op de menukaart in de horeca.
Daisy Stauder / Bugbon
14.00 - 15.00 Uitdeelevent: Vegetarische Slager
Uitdeelevent: Vegetarische kip en tonijn. Proef het verschil.
Jaap Korteweg / Vegetarische Slager
14.30 - 15.15 Best practices duurzaamheid in de horeca
Workshop met best practices over duurzaamheid in de horeca.
André Brouwer / EKO Keurmerk
15.30 - 16.15 HTC Advies - “Hoe (groen) te ondernemen om uit het rood te komen”
Interactieve sessie over duurzaam, innovatief ondernemerschap.
Puck Wilbers / HTC Advies
16.30 - 18.00 2food Netwerkborrel
Het ideale verantwoorde podium om uw beursdag af te sluiten.
2Food
OVERIG – DIVERSE LOCATIES
10:30 – 13.30 KMVK Symposium
Ahoy Business Club
KMVK
11.10 – 11.35 MVO Trends & Ontwikkelingen in de horeca
Top 10 duurzame Trends & Ontwikkelingen in de
horeca.
Lobke de Vlaming / MVO Nederland
11.35 – 12.00 Duurzaamheid in de voedselketen ‘van bron tot bord’
Lezing over duurzaamheid in de gehele voedselketen.
Nadie Winde / DeliXL
12.00 – 12.20 Duurzaamheid als concept
Lezing over de keuze van een duurzaam concept
door een cateraar.
Maarten Schellekens / Hutten Catering
12.35 – 13.00 De opkomst van lokale producten
Lezing over de opkomst van lokale producten.
Laurens Claassens / Vers 24/7
13.00 – 13.30 De zin van vegetarische kipsaté
Lezing over de nieuwe generatie vegetarische
producten.
Jaap Korteweg / Vegetarische Slager
11.00 – 18.00 Kookdemonstraties
Stand 600 in Hal 6
De Zeeuw’s Vlees en Vleeswaren
11.00 – 18.00 Inmaken en wecken
Stand 503 in Hal 5
Carolien Nijland legt alles uit over inmaken en wecken.
Carolien Nijland / Academie Culinaire Historie i.s.m. Euro-Toques
11.00 – 18.00 Kookdemonstraties
Stand 503 in Hal 5
Kookdemonstraties door Lady-chefs: Esther Gerlsma van restaurant
Tandjongpriok in Arum, Aree Thamtes van restaurant Bangkok –
City in Gouda en Jenny Fan Loh van restaurant Asian Glories in
Rotterdam. Euro-Toques
11.00 – 14.30 Bier en Spijs Lunch
Chef’s Lounge
Alleen toegankelijk op uitnodiging.
Mise en Place Group
13.30 – 17.30 HotelloTOP Board of Inspiration Meeting
Congres- en Vergadercentrum Ahoy
Besloten bijeenkomst, alleen toegankelijk op uitnodiging. Thema:
“The Agenda for the Future – There is no Time to Waste”.
HotelloTOP
Geen opmerkingen:
Een reactie posten