Op
1 oktober 2013 vindt de Nederlandse finale plaats om de Bocuse d’Or. Het sterke
deelnemersveld bestaat uit zes talentvolle koks. De winnaar van de finale mag
Nederland vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in mei 2014 in
het Zweedse Stockholm. De Bocuse d’Or Europe is de kwalificatiewedstrijd voor de
wereldfinale om de Bocuse d’Or in januari 2015 in Lyon,
Frankrijk.
Een
vakjury bestaande uit 4 SVH Meesterkoks (Jonnie Boer, André van Doorn, Marc van
Gulick en Onno Kokmeijer) beoordeelt, onder voorzitterschap van Telegraaf
journalist Willem Kool, de culinaire prestaties. Coach Leendert Klaassens en SVH
Meesterkok Marco Poldervaart beoordelen de werkwijze in de wedstrijdkeuken.
De
Bocuse d’Or is de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld. De
wedstrijd is zwaar. De winnaar van de Nederlandse finale gaat 2 jaar van
onafgebroken ontwikkelen en trainen tegemoet.
De zes deelnemers mogen zich bij de wedstrijden laten ondersteunen door een commis.
De zes deelnemers mogen zich bij de wedstrijden laten ondersteunen door een commis.
Voorzitter
van Bocuse d’Or Nederland SVH Meesterkok Jonnie Boer en vicevoorzitter SVH
Meesterkok André van Doorn zijn trots op het sterke deelnemersveld vol
gepassioneerde toptalenten. Nederland gaat in mei 2014 hoe dan ook met een
ijzersterke vertegenwoordiger naar de Europese finale in Stockholm, aldus de
beide top koks.
De
deelnemers aan de Nederlandse finale zijn afkomstig uit het hele land. Sommige
kennen de Bocuse d’Or wedstrijden uit eerdere ervaring. Voor andere deelnemers
is het een nieuwe ervaring.
De Nederlandse finalisten zijn:
Jan Smink, chef in Restaurant Kwartier Noord, Katlijk, Friesland.
Dennis Walig, sous chef bij de Oude Melkhandel in Leidschendam, Zuid Holland
Joris Bijdendijk, chef in Le Grand in Amsterdam, Noord Holland,
Kees Visser, patron-cuisinier in restaurant Bij Kees in Zierikzee, Zeeland
Jonathan Zandbergen, chef in restaurant ’t Veerhuys in Almere,. Flevoland
Wesley Tolman, sous chef in restaurant de Heeren van Harinxma, Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag., Friesland
De Nederlandse finalisten zijn:
Jan Smink, chef in Restaurant Kwartier Noord, Katlijk, Friesland.
Dennis Walig, sous chef bij de Oude Melkhandel in Leidschendam, Zuid Holland
Joris Bijdendijk, chef in Le Grand in Amsterdam, Noord Holland,
Kees Visser, patron-cuisinier in restaurant Bij Kees in Zierikzee, Zeeland
Jonathan Zandbergen, chef in restaurant ’t Veerhuys in Almere,. Flevoland
Wesley Tolman, sous chef in restaurant de Heeren van Harinxma, Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag., Friesland
Geen opmerkingen:
Een reactie posten