Marco Harleman is onlangs als drieduizendste lid van het
Koksgilde ingeschreven. Hij kreeg daarvoor een lunch in een sterrenrestaurant
aangeboden. Marco: “Ik vind het geweldig dat ik nu lid ben, want vele
collega-koks in opleiding zeggen dat je er heel veel plezier van hebt. Mijn
moeder heeft me het lidmaatschap cadeau gedaan en dan is het helemaal
fantastisch dat ik nu mag lunchen in een sterrenrestaurant. Dat was al een
tijdje een grote wens van me. Ook leuk is dat er een filmpje gemaakt is in mijn
leerbedrijf van de overhandiging van de sterrencheque. Kijk maar op www.koksgilde.nl.”
Toine Smulders, SVH Meesterkok en patron-leermeester van
Marco in Villa Copera in Tolkamer: “Marco is een hartstikke leergierige en leuke
leerling. Zo’n lidmaatschap van het Koksgilde past helemaal bij hem. Hij is nu automatisch geabonneerd op Culinaire Saisonnier, Pâtisserie&Dessert en KoksKoerier en kan gebruik maken van Gastronomixs.com. Het Koksgilde heeft
zich de laatste jaren geweldig ontwikkeld. Natuurlijk ben ik ook zelf lid. Ik
vind sowieso dat vooral jonge koks tijdens of na hun opleiding lid moeten zijn
van dit gilde, omdat je dan lekker bijblijft in je vak en in een mooi netwerk
van koks zit”.
Theo van Rensch, president Koksgilde en eveneens SVH
Meesterkok: “Het Koksgilde is de afgelopen 5 jaren sterk veranderd. 45% van de
leden is jonger dan 30 jaar en 80% beneden de 50 jaar. We zijn dus een hele
jonge club, wat veel koks denk ik niet weten. We groeien enorm, zowel qua jonge
koks als chef-koks en dat komt simpelweg omdat we heel veel bieden voor het
lidmaatschapsgeld. Het levert je veel meer op dan dat het je kost en het wordt
alleen maar beter. Ik vind dat koks die bij willen blijven in hun vak, zeker nu
de leden sinds vorig jaar nu ook een abonnement op gastronomixs.com krijgen, lid
zouden moeten zijn. Je kunt alle voordelen lezen op www.koksgilde.nl. In mijn periode als
president heb ik het streven uitgesproken om tot 4000 leden te komen”.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten