Vlaams parlementslid Ivan Sabbe tevens
ondernemer in de horecasector luidt de alarmbel
Als er niet meer compenserende maatregelen komen
voor de black box dreigt een bloedbad in de
horecasector
Het aantal sluitingen in de horecasector
stijgt. Uit cijfers van Horeca Vlaanderen blijkt dat er in de eerste helft van
2012 in ons land 283 restaurants op de fles zijn gegaan. In dezelfde periode in
2011 waren dat er nog 247.
Ondertussen wil staatssecretaris voor
Fraudebestrijding John Crombez via een Horecaplan volop inzetten op het
terugdringen van zwartwerk. Op zich is dat een nobele doelstelling, want
iedereen is het ermee eens dat de sector moet officialiseren. Het is echter niet
met de voorgestelde compenserende maatregelen dat de staatssecretaris in zijn
opzet zal slagen. Ze zijn slechts een pleister op een houten
been.
1. Vanaf 1 juli 2013 wordt een forfaitaire vermindering van de sociale
bijdragen toegekend voor 5 voltijdse werknemers naar keuze. Deze vermindering
loopt op tot 500 euro per trimester en wordt verhoogd tot 800 euro per trimester
indien de werknemer jonger is dan 26 jaar. Die maatregel opgenomen in het
Horecaplan is echter beperkt tot bedrijven met maximaal 20 werknemers. Wil
staatssecretaris Crombez de horecasector echt meer overlevingskansen bieden, dan
moet hij de forfaitaire vermindering mogelijk maken voor bedrijven tot 50
werknemers.
2. Op
vandaag worden de sociale bijdragen – ook als je maar twee uur werkt – berekend
op een forfait van minimaal vijf uur. Het Horecaplan brengt daar verandering in.
De werkgever kan vanaf 1 januari 2013 voor de eerste zes uren een verlaagd
forfait van 7,5 euro per uur betalen (uurforfait). Vanaf 6 uren werk geldt dat
de sociale bijdragen forfaitair 45 euro bedragen (dagforfait). De inkomsten van
deze gelegenheidswerknemers zullen worden belast tegen een speciaal tarief van
33 procent, waardoor de werknemer netto meer overhoudt. Dat is op zich een goede
zaak. Ik pleit er echter voor om dat regime ook door te trekken naar de
supplementaire uren van de vaste contracten. Daarenboven mag dit nieuwe regime
er niet voor zorgen dat de gewone gelegenheidsarbeid zou verdwijnen. Die gewone
gelegenheidsarbeid moet het jaar rond (365 dagen) blijven
bestaan.
3. Er is op vandaag echter nog heel veel onduidelijkheid over wat de
repercussies zullen zijn van het Horecaplan voor bijvoorbeeld
traiteurs. Aangezien er op vandaag – op minder dan een
jaar vóór de implementatie en uitvoering van het Horecaplan – nog heel veel
onduidelijkheid is, stel ik mij de vraag of het wel mogelijk zal zijn om vóór 1
juli 2013 alle onduidelijkheden uit de wereld te helpen met het oog op een
vlotte implementatie van het Horecaplan. Hetzelfde geldt voor
het invoeren van de geregistreerde kassa met blackbox. Er is op vandaag nog
geen kassa met blackbox bestelbaar noch leverbaar. Ook daar is het dus
nog maar de vraag of het mogelijk zal zijn om alle horecazaken over minder dan
een jaar van een operationele kassa met blackbox te
voorzien.
4. Als
jobstudent mag je in totaal 50 dagen per jaar werken met een studentencontract.
Dit is echter onvoldoende om te kunnen inspelen op de grote nood aan flexibele
gelegenheidsarbeid in de horeca. Daarom pleit ik er voor om studenten 100
dagen per jaar arbeid te laten verrichten. Op die manier kan de krapte op de
arbeidsmarkt, die zich in de horecasector sterk laat voelen, worden verlicht.
Daarnaast kunnen jongeren op die manier voldoende ervaring opdoen op de
werkvloer en wordt de inschakeling op de arbeidsmarkt
bevorderd.
5. Tot
slot moet de horecasector ook de sluitende garantie krijgen dat wanneer ze in
het blackbox systeem stapt, dat het dan uitgesloten is dat de horeca extra zal
worden belast op basis van cijfers uit het verleden. Het invoeren van de
geregistreerde kassa met blackbox mag onder geen beding leiden tot het
herkwalificeren van inkomsten uit het verleden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten