Het
Scheveningse restaurant At Sea, een van de drie zaken van chef en ondernemer
Paul van Waarden, krijgt Stephan Nijst als nieuwe chef de cuisine.
Stephan kreeg landelijke bekendheid door zijn deelname aan een reality
tv-programma in 2008, maar zijn Choix du Chef kwam toen niet als winnaar
uit de bus. Nijst: Dat ging helaas fout, maar samen met mijn vrouw Jacqueline
hebben we keihard gewerkt om die episode af te kunnen sluiten. Stephan werkte
onder meer bij bij Avant Garde van Johan van Groeninge in Eindhoven, bij Auberge
du Bonheur in Tilburg en bij De Knip in Voorschoten waar hij alle ruimte kreeg
zich verder te ontplooien.
Nijst
keert nu terug op het nest bij Paul van Waarden. Samen met maître René
Michielsen was hij namelijk medeverantwoordelijk voor het behalen de
Michelin-ster van Van Waardens restaurant in Rijswijk in 2002. Michielsen is
inmiddels mede-eigenaar van At Sea.
Stephan
Nijst, terug in de Haagse regio, kreeg groen licht van Van Waarden om zijn eigen
culinaire koers te varen bij At Sea. "Heerlijk om in een restaurant te werken met
tegenover je de plek waar bijna al je producten vandaan komen. Ik heb er
ontzettend veel zin in."Na
zijn met een ster bekroonde restaurant in oud-Rijswijk, is At Sea Van Waardens
tweede restaurant. Onlangs opende hij een derde zaak, De Keuken van Waarden
Azië, aan de Stadhouderslaan in Den Haag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten