Het GildenEvent12 met als thema Meesterlijk trok op 1 oktober 700 bezoekers,
die genoten hebben van een programma dat volop inspiratie bood.
De gasten
konden in CineMec in 6 theaters terecht voor zeer gevarieerde
vakpresentaties.
Het evenement is een initiatief van Koksgilde,
Gastvrijheidsgilde, CineMec en de vrienden van beide gilden.
De opening van het GildenEvent12 was een speciaal
voor dit evenement gemaakte spectaculaire 3D film over meesterlijk vakmanschap,
warin alle SVH Meestertetels aan de orde kwamen.
De film is te
vinden op Youtube.
Daarna
werden de gasten getrakteerd op een tonijn van 200 kilo die op vakkundige wijze
door de Japanse chef Masanori Tomikawa van Yamazato Restaurant & Taste van
Hotel Okura en Jakob Doorn van Versvishandel Jan van As werd verwerkt tot
Sashimi. die door iedereen geproefd kon worden.
In twee kooktheaters kon gesmuld worden van
presentaties van Onno Kokmeijer, tweesterren chef Ciel Bleu, Amsterdam, TV
meesterkok Angélique Schmeinck en gastronaut Jeroen van Oijen van Culiversum,
driesterrenchef Thomas Bühner van Restaurant La Vie in Osnabrück, toppatissier
Hidde de Brabander, van de nieuw trend Funginal Foods met SVH Meesterkok Theo
van Rensch en Wim van den Elshout van Scelta en tenslotte van een tweetjamsessie
onder leiding van Eric Miete van Koppert Cress tussen studenten van de Cas
Spijkers Academie en de Sterklas.
In twee Gastvrijheidtheaters werden presentaties
gehouden over Gastvrijheid 2.0 door Ton Ververs, voorzitter Gastvrijheidsgilde
en Ferdie Olde Bijvank,
de gastvrijheidsdroom van Thermae 2000 door Robert
Teulings, directeur Thermae 2000, Meesterlijk gastvrij met Moodmaker incl.
(primeur) presentatie boek Mood Maker door John Hokkeling en Laura de la Mar van
Guest, Meesterlijk gastvrij à la meneer Reimers en Milo Berlijn, beiden
ambassadeurs van het Gastvrijheidsgilde en Meesterlijke drank-spijscombinaties,
synergie tussen 2 werelden door Fritz Harig, SVH Meesterschenker & Jeroen
van Oijen, gastronaut.
Ook was er een ondernemerstheater waar de onderwerpen
waren: Meesterlijk motiveren van medewerkers door Lammert de Vries,
directeur/eigenaar Groot Warnsborn, Arnhem en Jeroen van der Veen, algemeen
manager, regisseur van gastvrijheid Landhuis hotel de Bloemenbeek, De Lutte,
Meesterlijk digitaal ondernemen en geld verdienen door Paul Wiertz, manager
Couverts bij RTL Nederland en Meesterlijk creatief ondernemen – hoe komen we
deze tijd door! door Ton Pinxten, SVH Meesterkok, SVH Meester Gastheer, SVH
Wijnmeester, algemeen directeur van Landgoed Wolfslaar, Breda en Emile van der
Staak, eigenaar De Nieuwe Winkel, Nijmegen.
Ten slotte werden in het Zorgtheater presentaties verzorgd door Yohan van den Bijl,
Master Blackbelt Lean Six Sigma over Meesterlijk verbeteren in de zorg, Pascal
Jalhay, SVH Meesterkok. Marfo Lelystad over Meesterlijk creatief met eten en
drinken in de zorg en Ruth Pijls, Kenniscentrum Hospitality, Saxion Hogeschool
Deventer over Meesterlijk gastvrije zorg.
De afsluiting werd verzorgd door Hans van
Breukelen, die een vlammend betoog hied over teamwork en Cesar Zuiderwijk met
een bijzondere drumsolo.
Er waren drie boekprimeurs. De presentatie van het
boek Wynand, geschreven door Norbert Koreman over het leven van Wynand Vogel,
het Boek Moodmaker van John Hokkeling en Laura de la Mar over het ontwikkelen
van gastvrijheid in organisaties en het boek Meesterlijke recepten, dat ter ere
van dit derde GildenEvent is gemaakt.
Alfred
Verhagen van Koppert Cress werd vanwege zijn grote verdiensten voor Koksgilde
benoemd tot Erelid van het Koksgilde en kreeg door Theo van Rensch, president
van het gilde de erespeld opgespeld.
donderdag 4 oktober 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten