VLAM
koos samen met de Vlaamse visserijsector pladijs als Vis van het Jaar 2013.
Pladijs (schol) is de meest aangevoerde vissoort in onze Vlaamse visveilingen. In de top
tien van meest geconsumeerde vissoorten, haalt pladijs slechts een bescheiden
achtste plaats. Een reden voor VLAM om pladijs extra onder de aandacht te
brengen als Vis van het Jaar. VLAM doet dit in heel nauwe samenwerking met de
NorthSeaChefs.
De
wedstrijd
Eind oktober maakte de vakjury – samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys– een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en zullen op 18 november live in de demonstratiekeuken van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2014’ dingen. Enkel professionele koks kunnen deelnemen aan de wedstrijd.
Eind oktober maakte de vakjury – samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys– een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en zullen op 18 november live in de demonstratiekeuken van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2014’ dingen. Enkel professionele koks kunnen deelnemen aan de wedstrijd.
Bistronomie
Opvallend
in de selectie is dat 3 van de 5 genomineerded lid zijn van de affiliatie
Bistronomie. Deze verenigt de “ beste no-nonsense resto’s van Vlaanderen
en Brussel “ :Met Lèche Plat, Chef’s Table en Oh Restaurant zijn er 3 kanshebbers op de titel Viskok van het jaar 2014.
www.bistronomie.be
Laureaten
- Tim
Vervynckt van restaurant Nuance in Duffel
-
Dimitri Van Berlo van restaurant Chef’s Table in Burcht
-
Ivan Menten van restaurant Lèche Plat in Arendonk
- Sam
Van Houcke van bistro Onder de Toren in Hansbeke-Nevele
-
Ivan Puystiens van restaurant Oh Restaurant in Sint-Idesbald
Geen opmerkingen:
Een reactie posten