Koksgilde Nationaal
Team scoort hoog
Tijdens de internationale topwedstrijd voor
landenteams in
Basel waaraan 10 topteams uit de hele wereld deelnamen
heeft het Koksgilde Nationaal Team goud behaald
voor de warme keuken en zilver voor de koude keuken.
Overall werd voor de warme keuken de derde plaats gehaald. Grote wedstrijdlanden als Duitsland en Italië werden door het team voorbijgestreefd.
De wedstrijd bestond uit een koud buffet en een warm driegangendiner voor 100 gasten.
Overall werd voor de warme keuken de derde plaats gehaald. Grote wedstrijdlanden als Duitsland en Italië werden door het team voorbijgestreefd.
De wedstrijd bestond uit een koud buffet en een warm driegangendiner voor 100 gasten.
Waldrik Kremer, chef
d' équipe van het team: "Steeds moesten twee landen het tegen elkaar opnemen.
Wij streden tegen het team van Duitsland en die hebben we ruimschoots verslagen.
Het is heel erg jammer dat we een foutje hebben gemaakt met het Koud bufet
anders waren we nog hoger geëindigd. Tegen een team als dat van Zweden kunnen
wij als Nederland niet op. Zij werken met een team dat het hele jaar fulltime
bezig is met wedstrijdkoken, terwijl wij het moeten doen met weliswaar heel
fanatieke chfs, die het wedstrijdkoken erbij doen naast een fulltime baan. Ik
moet zegggen dat we als Nederland bijzonder trots mogen zijn op dit team. We
zitten nog maar net bij deze top 10 van de wereld en scoren nu al heel hoog.
Toen we afgelopen maandag hoorden dat teamlid Lars van Galen, patron-cuisinier
van Hotel Restaurant ' t Lansink in Hengelo een Michelinster had veroverd, gaf
ons dat een zodanige kick dat we voor het warme deel alleen maar voor goud
gingen en dat kregen we ook."
Het team bestond
uit:
Waldrik Kremer Chef
d’équipe
Patron/Cuisinier
Sogno catering ,Tilburg
Guido
Panjer
Culinair adviseur Sligro food group,
Veghel
Henri Brouwers
Patron/Cuisinier Restaurant Ons
Behaeghen, Strijbeek
Lars van Galen
Patron/Cuisinier
Tuindorp Hotel & Restaurant ’t
Lansink, Hengelo
Alfred van Dijk
Chef de cuisine Restaurant
Het Oude Dykhuys, Lisserbroek
Keng Vichianrat
Sous chef Restaurant La Rive, Amstel Hotel Amsterdam
Ronnie Merks
Chef de cuisine Sodexo,
Zeist
Robin Hoedjes
Chef The Victorian, Koeweit
Chef de mission Wynand Vogel
Wynand Culinair,
Blokker
Het team werd ondersteund door de volgende bedrijven:
VanDrie Group; Kleur- Geur- en Smaakcentrum,
oefenruimte en buffetbouw; Koppert Cress; Chaud Devant, kleding; Wüsthof,
koksmessen; Olivier horeca b.v. en Figgjo Norway, servies.
Speciale dank aan onderstaande versspecialisten die zorgen voor de producten voor de warme keuken op elke locatie op de wereld waar we koken: Jan van As, Amsterdam, vis / Excellent AGF, Tilburg, groenten en fruit / Sligro food group, Veghel.
Speciale dank aan onderstaande versspecialisten die zorgen voor de producten voor de warme keuken op elke locatie op de wereld waar we koken: Jan van As, Amsterdam, vis / Excellent AGF, Tilburg, groenten en fruit / Sligro food group, Veghel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten