maandag 23 december 2013

Sterklas inschrijving open!

Inschrijving 2014 open
Sterklas top in veelzijdig koksvak

Jongen talentvolle (leerling) koks kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Sterklas-opleiding die start na de zomer van 2014. De inschrijving De Sterklas-opleiding is de vakopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Het is een opleiding voor jonge, ambitieuze koks die op hoog niveau willen leren en werken. De opleiding staat open voor een beperkt aantal leerlingen die moeten voldoen aan een aantal basiseisen.
De Sterklas is in Nederland de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks. De Sterklas is een uitgebreide aanvulling op de niveau 4 beroepsopleiding gespecialiseerd restaurant kok.
De Sterklas opleiding wordt gegeven bij de Hotelschool Amsterdam van het ROC van Amsterdam en duurt, afhankelijk van de vooropleiding een of twee jaar. Leerlingen die met succes de Sterklas hebben afgerond mogen zich Gezel Chef-Kok noemen.

Het lesprogramma bevat naast theorie vooral ook veel praktische lessen. Daarnaast nemen de leerlingen deel aan vakwedstrijden en culinaire manifestaties van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Ook kunnen internationale activiteiten zoals studiereizen deel uitmaken van het lesprogramma.

Persoonlijke motivatie
Naast een goede vooropleiding is persoonlijke motivatie belangrijk om de Sterklas te kunnen volgen. SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, Gildemeester bij het Gilde van Nederlandse Meesterkoks volgde dezelfde opleiding. Kokmeijer: ,,De Sterklasopleiding doe je er niet even bij. Je hebt er passie en doorzettingsvermogen voor nodig. Je moet talent hebben en je moet op hoog niveau in het koksvak willen werken, voor de Sterklas moet je wel ambitieus zijn. " De voorzitter van de stichting Sterklas, SVH Meesterkok Alain Alders, voegt er aan toe: ,,We raden leerlingen daarom aan om zich vooraf goed te laten informeren over de opleiding.".
Wie meer wil weten over de Sterklasopleiding, kan de bestuursleden bereiken sterklastalent@gmail.com of via info@meesterkoks.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten