In 2014 beleeft de
Bourgondische horecavakbeurs haar 60e editie. De jubileumeditie
borduurt voort op het succes van de 59e editie in 2013 waarin de BBB
een aangepast en versterkt concept presenteerde. De vernieuwde BBB werd -in
combinatie met Folie Culinaire- in drie dagen tijd door 12.037 professionals
bezocht die in een Bourgondische beurssfeer gastvrij werden ontvangen. De ruim
250 exposanten deden goede zaken op de BBB en kunnen een jaar lang vooruit met
alle nieuwe contacten en orders. De vernieuwde BBB krijgt veel positieve
reacties en hoge waarderingscijfers van zowel deelnemers als
bezoekers.
Ruim 86% exposanten bereid deel te nemen in 2014De
standhouders hebben een succesvolle beurs gedraaid. Ze geven aan erg tevreden te
zijn met de kwaliteit van het bezoek (66,7% eindbeslisser en/of medebeslisser)
en het aantal vakbezoekers dat specifiek hun stand bezocht. “De aankleding en
uitstraling van de BBB zorgde voor de juiste sfeer” aldus productmanager Erik
Stroink. Vooral het leggen van nieuwe contacten is hoog gewaardeerd door vrijwel
alle deelnemers. Dik 92% van de standhouders zou een collega aanbevelen om ook
deel te nemen aan de BBB. Ruim 86% van de exposanten overweegt sterk weer deel
te nemen in 2014. Inmiddels heeft ruim een kwart van hen al ingeschreven.
Tevreden vakbezoekersOok de vakbezoekers reageren
positief op de vernieuwde BBB. Driekwart zegt een bezoek aan de BBB aan te
bevelen aan een vakcollega. Even zoveel bezoekers geven aan de BBB in 2014
vrijwel zeker weer te bezoeken. Wat de bezoekers aanspreekt is het innovatieve
karakter van de BBB met een kwalitatief hoog deelnemersveld in combinatie met
het servicelevel, gevoel van gastvrijheid en de Bourgondische sfeer op de beurs.
De bezoekers zijn erg te spreken over de mate van vriendelijkheid van de
exposanten en het complete beeld van de branche dat ze op de BBB
zien.
Sterke combinatie met Folie CulinaireDe
60e BBB vindt plaats van 6 t/m 8 oktober 2014 in MECC Maastricht,
gelijktijdig met de 2e editie van Folie Culinaire. Deze vakbeurs voor
de internationale topgastronomie hanteert een strikt toelatingsbeleid.
Geregistreerde bezoekers van de BBB kunnen Folie Culinaire met een sterk
gereduceerd tarief bezoeken. Door de combinatie met Folie Culinaire biedt de
BBB een totaalaanbod van alle segmenten binnen de horeca en
(top)gastronomie.
Historie BBB
In 1954 vond de eerste BBB plaats in hotel Schaepkens van
Sint Fijt in Valkenburg. Tussen Carnaval en Pasen geagendeerd met de naam
Brood- en Banketbakkers Beurs. Er werd stevig gekookt door koks, ingehuurd door
standhouders, waardoor het een echte culinaire beurs was. Omdat horeca een
steeds prominentere plek innam werd het de Betere Brood- en Banketbakkersbeurs.
Zoveel B’s leidde tot de afkorting BBB. Na 11 jaar nam Jan Huynen de BBB over
waardoor er nog meer nadruk kwam te liggen op het zakelijke karakter. Het kopen
en verkopen van diensten en producten, het leggen van (nieuwe) contacten en het
presenteren van noviteiten werd de rode draad van de BBB. Daarmee is de BBB
de oudste ontmoetingsplek voor horecaprofessionals en een echte netwerkbeurs.
Deelnemers en vakbezoekers treffen elkaar in een traditioneel gemoedelijke sfeer
waardoor zakelijke contacten op de BBB altijd een prima start hebben, nu al zo’n
60 jaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten