donderdag 9 oktober 2014

Pascal Peters Eerste Kok van België 2015

Pascal Peters, souschef van restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem, heeft vandaag de titel “Eerste Kok van België 2015” in de wacht gesleept. Hij bereidde als hoofdgerecht Coq des Près met trappist van Achel, kalfszwezerik en viermaal schorseneren. De Prijs Prosper Montagné is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné.

De andere finalisten waren Vincent Florizoone (chef-eigenaar van Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort), Kevin Graf (chef-eigenaar van restaurant De Bakermat te Ninove), Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La Durée te Izegem) en Wim Van Hecke (sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele).

Tijdens de finale in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge moesten de kandidaten drie gerechten klaarmaken:
  • zeetong met citroengras, mosselen en peterselie of basilicum of koriander.
  • ‘Coq des Prés’ (een biologische scharrelkip van bij ons) met een donker Belgisch bier van hoge gisting, kalfszwezerik en schorseneer.
  • soezendeeg dat een Origine-chocolade van Belcolade met peer combineert.
Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant ‘Hof van Cleve’, was Ambassadeur van deze 62ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Robert Van Landeghem, Voorzitter van de vzw en provoost Keukenchefs, stond in voor de coördinatie en het goede verloop van de wedstrijd.

De titel “Eerste Kok van België” is officieel erkend door de minister bevoegd voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009 en is exclusief voorbehouden aan de officiële meesterschapswedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. 

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd opgericht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de vzw de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten