dinsdag 5 oktober 2010

Eerste druivenoogst Clos St. Gerlach

Op 1 oktober jongstleden vond onder een stralende zon de eerste druivenoogst plaats in de wijngaard van Château St. Gerlach. De pinot-noir stokken werden in 2008 aangeplant en onderhouden in samenwerking met het wijnbedrijf Viticonsult (www.viticonsult.nl). De druiven zijn geplukt door de restaurantbrigade, Chef de Cuisine Otto Nijenhuis, enkele gasten, Edmond Pinczowski, Camille & Judith Oostwegel en de familie Wiertz-Somers, wijnbouwers van wijngoed Fromberg uit Ubachsberg (www.fromberg.nl). Deze ervaren wijnmakers zullen de vinificatie van de St. Gerlach pinot-noir druiven onder hun hoede nemen. Er zal een mousserende rosé gemaakt worden volgens de traditionele méthode. Begin december 2011 zal de mousserende rosé wijn gepresenteerd worden, naar verwachting circa 100 flessen. Françoise Oostwegel (studente Kunstacademie Maastricht) zal het eerste etiket ontwerpen.

Het landgoed van Château St. Gerlach heeft naast de wijngaard Clos St. Gerlach ook een fruitgaard en kruidentuin. De eigen geteelde producten worden door chef kok Otto Nijenhuis gebruikt in de keuken van Restaurant Château St. Gerlach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten