dinsdag 12 oktober 2010

Stephan Nijst: nieuwe chef-kok Restaurant De Knip

Stephan Nijst is de nieuwe Chef-kok van restaurant De Knip in Voorschoten. Stephan heeft al een stevige culinaire carrière opgebouwd. Na de middelbare hotelschool heeft hij zijn leerscholen in diverse gerenommeerde restaurants doorlopen. Tevens heeft Stephan meegedaan aan het programma “Mijn tent is top”. Hij is nu al een aantal jaren Chef-kok. De keuken is voor hem als werkplek zijn thuisbasis. Hij weet de juiste gerechten te creëren en te bereiden, heeft een perfecte timing en stuurt met alle enthousiasme het keukenteam aan. Overigens staat er een heel nieuw gemotiveerd team in de keuken, waar Stephan nu de leiding over heeft. Voorheen was Marcel van Teijlingen Eigenaar en Chef-kok van restaurant De Knip. Maar om de taken van het ondernemen en de functie Chef-kok enigszins te scheiden en voor de volle 100% goed te kunnen uitvoeren, is het beter deze functies te splitsen. De kooktechnieken, presentatie op het bord, etc. komen bij Stephan en Marcel sterk overeen. Ze hebben beide een klassieke koksopleiding genoten in diverse sterrenrestaurants. De restaurantgasten zullen veel “Knipherkenning” terugvinden in de gerechten, maar zeker ook veel vernieuwende gerechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten