donderdag 27 oktober 2011

Lekker 2012: Oud Sluis blijft het best

Turbulent jaar in Nederlandse gastronomie

Hoofddorp, 26 oktober 2011 - Ook dit jaar is restaurant Oud Sluis in Sluis uitgeroepen tot Beste Restaurant van Nederland. Sergio Herman kookte zich met zijn team opnieuw naar de eerste plaats van de nationale Top-100 van Lekker. De Top-10 van Lekker 2012 werd vandaag bekendgemaakt tijdens een tour door Nederland waarbij de topkoks in eigen huis werden bezocht en gehuldigd.

Lekker schrijft: “De passie, de innovatieve keuken, de onvermoeibare gedrevenheid en creativiteit van Oud Sluis, dit alles kent geen grenzen. Superchef Sergio Herman gáát maar door; zijn inzet grenst aan het onmogelijke, zijn zoektocht naar nieuwe smaken en texturen is eindeloos, zijn speelruimte onmetelijk. Het is genieten van een gastronomische hemel op aarde.“

De verrassing van dit jaar is De Zwethheul in Schipluiden op 2. Geduldig heeft Mario Ridder alle hindernissen genomen die hem van de Top-3 scheidde en nu is het zover. Op nummer 3 heeft Jonnie Boer met de Librije opnieuw laten zien dat hij bij de absolute top van Nederland hoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten