donderdag 6 oktober 2011

Mega-transport op de rivier de Lek op 20 oktober

Op donderdag 20 oktober zal er op de Lek een spectaculair transport plaatsvinden, waarbij een compleet drijvend restaurant van de bouwplaats op de rivier in Groot Ammers naar zijn bestemming in de jachthaven van Streefkerk zal worden versleept.
Het nieuwe restaurant De Limonadefabriek is drie verdiepingen hoog en steekt met de schoorsteen bijna twintig meter boven de waterspiegel. Voor dit niet alledaagse transport zal het scheepvaartverkeer op de Lek worden aangepast.
Het nieuwe drijvende gebouw komt op de plaats te liggen van het bestaande restaurant, dat al jaren te klein is. De bijzondere wisseltruc is dat sleepboten eerst het oude restaurant zullen weghalen om vervolgens het nieuwe naar de vrijgekomen plek te brengen.
Met de bouw van het restaurant annex hotel is ruim een jaar gemoeid geweest. Het is tot stand gekomen in opdracht van het jonge Streefkerkse paar Karin van Eeuwijk en Erik Hermans. Zij is de gastvrouw en sommelier van De Limonadefabriek en hij chef-kok.
Bij het transport van het gebouw over de rivier zullen vanzelfsprekend geen risico’s worden genomen. Mocht er een te harde wind staan dan zal het transport in overleg met Rijkswaterstaat één of meer dagen moeten worden uitgesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten