maandag 20 december 2010

Innovatie en ambacht verenigd op MARKT tijdens Horecava 2011

Alles weten over mindmapping in de praktijk? Wat je met de 5de smaak kunt? Hoe je zelf eenvoudig nieuwe gerechten kunt ontwikkelen? Wat het eetpatroon van onze voorouders was? Je boek laten signeren door Angélique Schmeinck, Cees Holtkamp, Erik van Veluwen en andere beroemde auteurs? In een dagelijks wisselend programma krijgen deze en vele andere boeiende onderwerpen, proeverijen, workshops en grootheden alle aandacht op MARKT. Van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari vindt dit succesvolle concept van De Kweker alweer voor het vierde jaar plaats in de Hollandhal van de RAI tijdens de Horecava 2011. In het midden van MARKT bevindt zich het centrale plein waarop doorlopend proeverijen en kookdemonstraties worden gegeven door De Kweker. Kaas & wijn, desserts, kwalitatieve sauzen en fonds en innovatieve salades, ze passeren allemaal de revue. Dit afwisselende culinaire programma wordt op maandag spectaculair geopend met de presentatie van Wagyu vlees dat wordt bereid door de Sterklas leerlingen van het ROC. Daarnaast zullen de ruim 50 leveranciers van De Kweker de bezoeker ook dit jaar weer trakteren op ambachtelijke, vernieuwende en inspirerende producten.

Culinaire show
Dagelijks zal Misset Horeca in samenwerking met De Kweker van 14.00 tot 15.00 uur op het centrale plein een innovatief culinaire show presenteren over toekomst en verleden. Zo vertelt SVH Meesterkok Angélique Schmeinck van Taste to Taste naar aanleiding van haar recente boek ‘Smaakvrienden Groenten’ hoe je gerechten kunt bedenken met behulp van mindmappen. Guus Vredenburg van Vredenburg Creatief Culinair is na zijn reis naar Japan gefascineerd geraakt door umami. Hij licht tijdens de show een tipje van de sluier op over wat umami is en hoe je het kunt proeven. Jeroen van Oijen van Culiversum in Waalwijk presenteert zijn nieuwe concept waarmee hij gerechten ontwikkelt waarin emoties en techniek samenkomen in gastronomie. Eric van Veluwen, dé biokok van Nederland, vertelt over het project Oerdis, dat gaat over het etenspatroon van onze voorouders. Wat ze aten en hoe gezond dat is.
Maandag 10 januari Mindmappen in de praktijk

Dinsdag 11 januari Umami, de nieuwe 5e smaak

Woensdag 12 januari Innovatief Koken

Donderdag 13 januari Het eetpatroon van onze voorouders


Signeersessies
Geheel nieuw is het authentieke boekensalon achter het centrale plein, waar de professional in food met een verse kop koffie kan genieten van grootheden uit de culinaire wereld. Klinkende namen komen in dagelijks wisselende sessies hun nieuwste (kook)boeken presenteren en signeren!



Maandag 10 januari
12.15 – 13.15 Arabia; Nadia Zeroullia & Merijn Tol
15.00 – 16.00 Smaakvrienden; Angélique Schmeinck

Dinsdag 11 januari
12.15 – 13.15 Absolutly Jean Beddington; Jean Beddington
16.00 – 17.00 Venticinque; Leonardo Pancentini
Woensdag 12 januari
13.00 – 14.00 Het roer om; Tom Kellerhuis
15.45 – 16.45 De Banketbakker; Cees Holtkamp
Donderdag 13 januari
12.30 – 13.30 Recettes pour bien vivre; Manfred Meeuwig
15.00 – 16.00 Echte kaas; Eric van Veluwen


MARKT staat als geen ander deel van de Horecava voor de emotie van het horecavak. In een setting die geïnspireerd is door markten als de Boqueria in Barcelona en de Borough Market in London treft men kleine producenten van wijnen, delicatessen, oliën, pasta’s, brood, wild en gevogelte en nog veel meer lekkers. Maar ook boeren die zelf, als de beste deskundigen, hun vlees, kaas, groenten en boter komen promoten. Op het sfeervolle marktplein hebben meer dan 50 van onze leveranciers uit binnen- en buitenland een stand of marktkraam waar zij hun producten aan de bezoeker tonen. MARKT biedt de bezoeker een kleurrijke verzameling van bijzondere assortimenten en meer informatie over traditionele, verse, ambachtelijke, duurzame én innovatieve producten. Het is een initiatief om aandacht voor en verkoop van eerlijke, verse en kwalitatief hoogstaande producten te stimuleren. Daarnaast biedt MARKT kleinere leveranciers, die normaal niet op de Horecava staan, de mogelijkheid hun assortiment onder de aandacht te brengen.
De Kweker
De Kweker is een groothandel in levensmiddelen die zich uitsluitend richt op de professionele ondernemers in levensmiddelen. In geheel West-Nederland biedt zij haar klanten een totaalassortiment van ruim 25.000 producten. Het assortiment is constant in beweging om klanten optimaal van dienst te zijn. Het uiteenlopende productaanbod wordt door eigen inkopers vanuit Nederland en de hele wereld naar de verkoopvloer gehaald. Het assortiment omvat dan ook vele producten die rechtstreeks door De Kweker zijn geïmporteerd. De Kweker heeft zelfbedieningsvestigingen in Amsterdam en Purmerend, maar klanten kunnen hun producten ook bezorgd krijgen. Kijk voor meer informatie over De Kweker op http://www.kweker.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten