Op dinsdag 28 mei a.s. 
wordt Niels van den Berg, tweede chefkok van 
sterrenrestaurant De Gieser 
Wildeman, geïnaugureerd als SVH 
Meesterkok.
De commissie, o.a. bestaande uit de Meesterkoks Erik van Loo (Parkheuvel 
in Rotterdam) en Lucas Rive (Restaurant Lucas Rive in Hoorn), 
beoordeelde Van den Berg tijdens de meesterproef, op 26 april 
j.l., in restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos op zijn vakmanschap. 
Na de Meesterproef waren de commissieleden overtuigd van het meesterlijke niveau 
van Niels.
Met het behalen van de 
meestertitel komt het aantal meesterkoks in De Gieser Wildeman op twee: 
ook (mede)eigenaar René Tichelaar mag zich zo noemen. Hiermee is De Gieser Wildeman 
momenteel het enige restaurant in Nederland waar twee meesterkoks in de keuken 
staan. In het verleden was dit onder andere bij De Librije in 
Zwolle en Parkheuvel in Rotterdam ook 
het geval. 
De titel SVH Meesterkok is voor een chefkok de hoogst haalbare graad van 
vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Per jaar behalen slechts enkelen deze felbegeerde titel.
woensdag 22 mei 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
 

Geen opmerkingen:
Een reactie posten