vrijdag 13 september 2013

Gastvrij Rotterdam, programma dinsdag

KOOKWEILAND - HAL 3
Presentatie door Ramona van Zweden

 
11.30 - 12.00 Grenzeloos zuivel Hollandia

De ongekende mogelijkheden van zuivel in de professionele keuken.

André van Dongen / FrieslandCampina

 
12.00 - 13.00 Alles over Wagyu

Presentatie: Alles over het van oorsprong Japanse Wagyu rund en

het bijzondere vlees dat dit rund levert.

Mikel Pouw / Nice to Meat

 
12.00 - 13.00 Masterclass De Essentie

Twee bereidingen van meesterkok Onno Kokmeijer.

Onno Kokmeijer / Unilever Food Solutions

 
13.00 - 14.00 Het nieuwe koken in combinatie met streekproducten

Connaisseur Ernest Lebouille zal dieper ingaan op de diverse

streekproducten die onder ‘t Born in Limburg label vallen, dit in

samenwerking met een chefkok van Rational die een demonstratie

geeft. Hij laat zien hoe het Vario Cooking Centre andere

kookapparatuur overbodig maakt.

Ernest Lebouille en chefkok van Rational / DeliXL & Rational

 
14.00 - 15.00 Duke of Berkshire

Uitleg over het Berkshire varken en de mogelijkheden die dit

unieke varkensvlees biedt.

Kees Schepens / Nice to Meat

 
14.00 - 15.00 Masterclass De Essentie

Twee bereidingen van meesterkok Erik van Loo.

Erik van Loo / Unilever Food Solutions

 

15.00 - 15.30 Plateau Fruits de Mer

Dit kunstwerk van schaal- en schelpdieren zal gedemonstreerd

worden. Diversiteit, presentatie en kleurverdeling worden toegelicht.

Nils Kooijman / Schmidt Zeevis

 
15.00 - 15.30 Grenzeloos zuivel Hollandia

De ongekende mogelijkheden van zuivel in de professionele keuken.

André van Dongen / FrieslandCampina
16.00 - 16.30 Infusie



Het nieuwe thee drinken.

Eric Miete / Koppert Cress

 

16.30 - 17.00 Plateau Fruits de Mer

Dit kunstwerk van schaal- en schelpdieren zal gedemonstreerd

worden. Diversiteit, presentatie en kleurverdeling worden toegelicht.

Nils Kooijman / Schmidt Zeevis

 

16.30 - 17.00 Debic Dessert Inspiratie

Debic Convenience voor professionals.

André van Dongen / FrieslandCampina

 
17.00 - 18.00 Kookdemo Rational

Efficiency meets culinary delight by Rational.

demonstrateur / Rational

 

 
INSPIRATIEPLEIN – HAL 5
 
Presentatie door Maarten Wessels

11.15 - 11.45 Koffie-interview

Interview met inspirerende horecaondernemer “rendement maken

met koffie”.

Jeroen Veldkamp / Douwe Egberts

 
12.00 - 12.45 Kennislezing financieren

Kennislezing financieren & trends.

Annemarie Kuijer en Martijn Rol / Rabobank

 
12.45 - 13.00 Workshop

Haal meer rendement uit uw drankverkoop.

Paul Kragten / Van Duijnen Horeca Service

 
13.15 - 13.30 Presentatie

Hoe groei je in deze markt en hoe zorg je dat je die groei goed

borgt. Gastvrijheid en persoonlijke benadering zijn hierbij de focus.

Robin van der Schuyt, directeur Van der Linde catering en

evenementen / Verwiel en Wijngaard

 

14.00 - 15.00 Onderwijsdebat

Joost Scholten / Management Media, Horeca Entree

 

15.00 - 17.00 Het nationale huiswijn debat en proeverij

Huiswijn in de Nederlandse horeca: 8 praktische tips voor meer

gastblijheid en rendement.

Horeca panel onder leiding van Jan van Lissum (the winesite.nl)

/ Pays d’Oc IGP, Pitch PR

 
17.15 - 17.30 Presentatie

Eijsync personeelsplanner: Eenvoudig besparen van personeelskosten

en verminderen van administratie.

Matthijs van de Ende / Eijsink Afrekensystemen

 

17.30 - 17.45 Presentatie

BonVito Loyalty: Hoe stijgt mijn omzet en wordt de binding met

mijn gast verhoogd.

René Eijsink / Eijsink Afrekensystemen


 
WIJNPAVILJOEN – HAL 6

Onderstaande activiteiten vinden plaats in het Wijntheater of in de Workshopruimte

van het WijnPaviljoen. Sommige onderdelen zijn op inschrijving en het kan

dus helaas voorkomen dat er geen plekken meer beschikbaar zijn. Informeer bij

het WijnPaviljoen naar de mogelijkheden.

 

12.00 - 12.45 Begeleide Proeverij: Elzas de sprookjestuin van Frankrijk

Bijzondere proeverij van witte wijnen van Chateau Schlumberger.

Alain Beylon-Schlumberger / Importeur: Abbema Wines

 
12.30 - 13.15 De wijnkaart: tips en uitleg voor de juiste wijnkaart

Lars Daniëls, Magister Vini, en Ronald de Groot, alias ‘de beste

neus van Nederland’ zullen tijdens deze workshop een aantal tips

geven voor het opstellen van de juiste wijnkaart.

Lars Daniels MV i.s.m. Ronald de Groot / Grootspraak, dé

wijnrestaurantgids voor wijnliefhebbers

 
13.15 - 14.00 Begeleide Proeverij: Bodega Protos Rueda & Ribera del Duero

Proef en ervaar de wijnen van Bodegas Protos.

Luisa del Paz / Importeur: Jean Arnaud (Presentatie in het Engels)

 

14.45 - 15.30 Begeleide proeverij: Markttrends in de wijnwereld

Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse Horeca.

Michel Moeliker, Kees Klein Velderman / Importeur: Oud Reuchlin

& Boelen

 

15.30 - 16.15 Meer tevreden terugkerende gasten: meer omzet, meer marge!

Presentatie over nieuwe Horecaverkooptraining door docent Rien

van der Meulen van Het Wijninstituut.

Rien van der Meulen / Het Wijninstituut


 
VILLAGE GASTRONOMIQUE – HAL 6

Onderstaande activiteiten vinden plaats in de keuken, in het Wijntheater of in de

Workshopruimte van het WijnPaviljoen/Village Gastronomique.

 
11.30 - 14.00 Meester Patissier Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven geeft een masterclass (bekend van Heel

Holland Bakt).

Robèrt van Beckhoven / Patisserie Robèrt

 
14.00 - 15.30 Zeeuwse Wereldlunch

Een (h)eerlijke Zeeuwse drie-gangenlunch door Corjan Hoogerheide,

chef-kok restaurant In Den Struyskelder (Veere). Inschrijven vooraf

nodig.

Corjan Hoogerheide / Restaurant In Den Struyskelder - Veere

 

14.00 - 14.45 Gastvrijheid en DNA

Rob Bosma deelt in zijn inspirerende presentatie zijn visie hoe uw

organisatie (nog) succesvoller kan worden door gastvrijheid op te

nemen in de corporate DNA.

Rob Bosma / Gastvrijheidsgilde

 

16.15 - 17.00 Wijn-Cress experience

Koksgilde masterclass door Alfred Verhagen en Jacco Huitema.

Ontdek de uitgebalanceerde combinatie van diverse wijnen en cressen.

Alfred Verhagen en Jacco Huitema / Koksgilde i.s.m. Koppert

Cress en J.Bart Wijnimport

 
17.00 - 17.45 Gastvrijheid en DNA

Inspirerende presentatie hoe uw organisatie (nog) succesvoller kan

worden door gastvrijheid op te nemen in de corporate DNA.

Rob Bosma / Gastvrijheidsgilde



 
DIT SMAAKT NAAR MEER! PAVILJOEN – HAL 6
Onderstaande activiteiten vinden plaats op het Dit Smaakt naar Meer! Paviljoen,

bij de Dit Smaakt Naar Meer! Bar of in het Dit Smaakt Naar Meer! Theater.

Sommige onderdelen zijn op inschrijving en het kan dus helaas voorkomen dat

er geen plekken meer beschikbaar zijn. Informeer bij het Dit Smaakt Naar Meer!

Paviljoen naar de mogelijkheden.

 

11.00 - 16.30 DSNM! Biobar

Verantwoorde koffie, thee, sappen en limonade. Gratis proeven,

netwerken en ervaren.

 

12.30 - 13.15 KHN Klimaatroute - Energie en water besparen in de horeca

Workshop over energie en water besparen in de horeca.

Nick Dessens / Klimaatroute

 
13.30 - 14.15 Bugbon - Insectenproeverij

Workshop en proeverij over insecten op de menukaart in de horeca.

Daisy Stauder / Bugbon

 
14.00 - 15.00 Uitdeelevent: Vegetarische Slager

Uitdeelevent: Vegetarische kip en tonijn. Proef het verschil.

Jaap Korteweg / Vegetarische Slager

 
14.30 - 15.15 Best practices duurzaamheid in de horeca

Workshop met best practices over duurzaamheid in de horeca.

André Brouwer / EKO Keurmerk

 
15.30 - 16.15 HTC Advies - “Hoe (groen) te ondernemen om uit het rood te komen”

Interactieve sessie over duurzaam, innovatief ondernemerschap.

Puck Wilbers / HTC Advies

 
16.30 - 18.00 2food Netwerkborrel

Het ideale verantwoorde podium om uw beursdag af te sluiten.

2Food

 
OVERIG – DIVERSE LOCATIES

 
10:30 – 13.30 KMVK Symposium

Ahoy Business Club

KMVK

11.10 – 11.35 MVO Trends & Ontwikkelingen in de horeca

Top 10 duurzame Trends & Ontwikkelingen in de

horeca.

Lobke de Vlaming / MVO Nederland

 
11.35 – 12.00 Duurzaamheid in de voedselketen ‘van bron tot bord’

Lezing over duurzaamheid in de gehele voedselketen.

Nadie Winde / DeliXL

 
12.00 – 12.20 Duurzaamheid als concept

Lezing over de keuze van een duurzaam concept

door een cateraar.

Maarten Schellekens / Hutten Catering

 

12.35 – 13.00 De opkomst van lokale producten

Lezing over de opkomst van lokale producten.

Laurens Claassens / Vers 24/7

 
13.00 – 13.30 De zin van vegetarische kipsaté

Lezing over de nieuwe generatie vegetarische

producten.

Jaap Korteweg / Vegetarische Slager

 
11.00 – 18.00 Kookdemonstraties

Stand 600 in Hal 6

De Zeeuw’s Vlees en Vleeswaren

 

11.00 – 18.00 Inmaken en wecken

Stand 503 in Hal 5

Carolien Nijland legt alles uit over inmaken en wecken.

Carolien Nijland / Academie Culinaire Historie i.s.m. Euro-Toques

 
11.00 – 18.00 Kookdemonstraties

Stand 503 in Hal 5

Kookdemonstraties door Lady-chefs: Esther Gerlsma van restaurant

Tandjongpriok in Arum, Aree Thamtes van restaurant Bangkok –

City in Gouda en Jenny Fan Loh van restaurant Asian Glories in

Rotterdam. Euro-Toques

 

11.00 – 14.30 Bier en Spijs Lunch

Chef’s Lounge

Alleen toegankelijk op uitnodiging.

Mise en Place Group

 

13.30 – 17.30 HotelloTOP Board of Inspiration Meeting

Congres- en Vergadercentrum Ahoy

Besloten bijeenkomst, alleen toegankelijk op uitnodiging. Thema:

“The Agenda for the Future – There is no Time to Waste”.

HotelloTOP


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten