donderdag 19 september 2013

1 oktober 2013 Nederlandse finale

 
Beste kok vertegenwoordigt Nederland bij Bocuse d’Or Europe

Op 1 oktober 2013 vindt de Nederlandse finale plaats om de Bocuse d’Or. Het sterke deelnemersveld bestaat uit zes talentvolle koks. De winnaar van de finale mag Nederland vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in mei 2014 in het Zweedse Stockholm. De Bocuse d’Or Europe is de kwalificatiewedstrijd voor de wereldfinale om de Bocuse d’Or in januari 2015 in Lyon, Frankrijk.

Een vakjury bestaande uit 4 SVH Meesterkoks (Jonnie Boer, André van Doorn, Marc van Gulick en Onno Kokmeijer) beoordeelt, onder voorzitterschap van Telegraaf journalist Willem Kool, de culinaire prestaties. Coach Leendert Klaassens en SVH Meesterkok Marco Poldervaart beoordelen de werkwijze in de wedstrijdkeuken.

De Bocuse d’Or is de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld. De wedstrijd is zwaar. De winnaar van de Nederlandse finale gaat 2 jaar van onafgebroken ontwikkelen en trainen tegemoet.
De zes deelnemers mogen zich bij de wedstrijden laten ondersteunen door een commis.

Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland SVH Meesterkok Jonnie Boer en vicevoorzitter SVH Meesterkok  André van Doorn zijn  trots op het sterke deelnemersveld vol gepassioneerde toptalenten. Nederland gaat in mei 2014 hoe dan ook met een ijzersterke vertegenwoordiger naar de Europese finale in Stockholm, aldus de beide top koks.

De deelnemers aan de Nederlandse finale zijn afkomstig uit het hele land. Sommige kennen de Bocuse d’Or wedstrijden uit eerdere ervaring. Voor andere deelnemers is het een nieuwe ervaring.
De Nederlandse finalisten zijn:

Jan Smink, chef in Restaurant Kwartier Noord, Katlijk,  Friesland.
Dennis Walig, sous chef bij de Oude Melkhandel in Leidschendam, Zuid Holland
Joris Bijdendijk, chef in Le Grand in Amsterdam, Noord Holland,
Kees Visser, patron-cuisinier in restaurant Bij Kees in Zierikzee, Zeeland
Jonathan Zandbergen, chef in restaurant  ’t Veerhuys in Almere,. Flevoland
Wesley Tolman, sous chef in restaurant de Heeren van Harinxma, Bilderberg  Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag., Friesland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten