donderdag 10 oktober 2013

Bouke van der Veen wint Glazen Kalf 2013


vlnr: bouke van der Veen, Koen Betjes, Henny Swinkels en Tim Jansen
 Mijdrecht - De jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge culinaire professionals om het Glazen Kalf, uitgeschreven door de Stichting Promotie Kalfsvlees, kent een lange traditie. De deelnemers krijgen een "black box" overhandigd waarin allerlei kalfsvleessoorten en andere grondstoffen te vinden zijn. Hieruit moeten zij een hoofdgerecht bedenken en binnen anderhalf uur op de jurytafel presenteren. Op woensdag 9 oktober 2013 werd de wedstrijd gehouden tijdens het vakevenement Folie Culinaire in Maastricht. De finalisten waren Koen Betjes (Achter de Poorte, Elburg), Bouke van der Veen (De Leeuw, Lichtenvoorde) en Tim Jansen (NH Hotel, Naarden). Juryvoorzitter Wynand Vogel benadrukte bij de kandidaten dat smaak voor het winnen de allerbelangrijkste factor is. Winnaar werd Bouke van der Veen. Hij ontving het Glazen Kalf uit handen van Henny Swinkels, Director Corporate Affairs van VanDrie Group. Bovendien kreeg hij van de jury een extra vermelding voor de cuisson van de kalfslonghaas die werkelijk subliem was.



Standaardwerk KALF

Ook op Folie Culinaire presenteerde schrijver Norbert Koreman zijn boek KALF, een standaardwerk van maar liefst 320 pagina's en 2,5 kilo zwaar. Dit boek toont àlles wat met het kalf te maken heeft, dit aangevuld met recepten van tientallen wereldberoemde chefs uit bijna alle Europese landen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten