woensdag 14 mei 2014

Antwerpen Proeft

Op donderdag 15 mei om 17u gaat in Antwerpen de achtste editie van Antwerpen Proeft van start. Hét jaarlijkse culinair buitenfestival van België vindt plaats aan de Waagnatie op het Eilandje, de wijk van het MAS en het gloednieuwe Red Star Line Museum, en duurt tot en met zondag 18 mei.

Antwerpen Proeft is een feest voor alle zintuigen. Je geniet van een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde en kunt voor een fractie van de restaurantprijs signature dishes proeven van meer dan 25 sterrenchefs, toprestaurants en jonge keukentalenten. Het gaat van gastronomisch en gedurfd eigentijds, over Belgisch-Frans, mediterraan en zelfs Ethiopisch, tot authentiek Aziatisch. Ook cateraars van niveau en artisanale producenten zijn op de afspraak. Nieuw zijn de gratis afterparty's vanaf 22u30.

Een kleine greep uit het attractieve deelnemersveld: sterrenrestaurants 't Zilte van Viki Geunes, Kommilfoo, L'Épicerie du Cirque en Mijn Keuken, culinaire hoogvliegers De Schone van Boskoop, Graanmarkt 13, Helsen, Yam Thai van Nathalie Meskens en nationale chocoladetrots Pierre Marcolini, young guns Bún en Puur en restaurant Likoké van kersverse sterrenchef Piet Huysentruyt, dat in première en exclusiviteit naar Vlaanderen wordt gehaald. Kortom, om duimen en vingers bij af te likken en als we het weerbericht ('zonnig en droog') mogen geloven, wordt ook het wéér lekker. Kom dus naar Antwerpen Proeft, donderdag 15 mei tot zondag 18 mei, Waagnatie in Antwerpen.

Alle informatie over Antwerpen Proeft: www.antwerpenproeft.be en www.facebook.com/AntwerpenProeft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten