woensdag 1 juni 2011

Edwin Loos naar Restaurant Hotel en Spa Savarin in Rijswijk

Patrick van Zuiden en Peter van Santen van Restaurant Hotel & Spa Savarin in Rijswijk zijn er in geslaagd om Edwin Loos als executive chef de cuisine te contracteren. Loos was tot voor kort mede-eigenaar van restaurant Le Défi in Sprang Capelle. Zijn meest recente successen zijn hoge noteringen in twee Nederlandse restaurantgidsen; in GaultMillau werden zijn kookkunsten beloond met een score van 16op 20 en zijn restaurant was een van de twee hoogste stijgers in Lekker: van plek 98 naar 57. Daarnaast tipten insiders hem vorig jaar als kanshebber voor een felbegeerde Michelin-ster.

Culinaire reis
Het curriculum vitae van Loos leest als een culinaire reis. Na het behalen van zijn diploma aan de Middelbare Hotelschool volgde hij diverse opleidingen zoals SVH Leermeester, Keuken- en Personeelsmanagement en de cursus Gastronomie van Academie voor Gastronomie. Na een korte stage in Zwitserland vervulde hij bij Kasteel Wittem en de Hoop op D'Swarte Walvis de functie van chef de partie. In 1996 trad hij in dienst bij Kasteel Erenstein als souschef onder Meesterkok Nico Boreas (nu patron-cuisinier van restaurant Boreas in Heeze, bekroond met 2 Michelin-sterren). Bij Kasteel Erenstein volgde hij in 1998 Boreas op als chef-kok. In 2001 begon Loos restaurant Sprakeloos in Tilburg, dat drie jaar door Michelin werd onderscheiden met een Bib Gourmand. Als chef-kok werd Loos in 2007 mede-eigenaar van restaurant Le Défi, dat eind januari na vier culinaire succesjaren de deuren uit financieel oogpunt heeft gesloten.

Prijs-kwaliteit
Restaurant Savarin staat bekend om een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en toegankelijkheid. Loos: "Mijn uitdaging is de kwaliteit te verhogen en om de aantrekkelijke prijzen te behouden. Restaurant Hotel & Spa Savarin is het aan zijn gasten verplicht om ervoor te zorgen dat alles tot in details verzorgd is." Loos is bij Restaurant Hotel en Spa Savarin als executive chef de cuisine eindverantwoordelijk voor de gehele culinaire invulling.
Met de aanstelling van Loos als executive chef de cuisine benadrukken Van Zuiden en Van Santen de ambities van hun veelzijdige bedrijf. Met de komst van het nieuwe hotel en spa moest het gastronomische aanbod minimaal op hetzelfde niveau aansluiten. Geheel in overeenstemming met de internationale uitstraling van het nieuwe hotel zijn de interieurs van het restaurant en de lounge onlangs aangepast. Traditie en authentieke elementen zijn gecombineerd met de moderne stijl en creativiteit van topdesigner Nijboer, die ook tekende voor het interieur van het hotel en de spa. Ook zijn de openingsdagen van het restaurant verruimd naar zeven dagen per week. Van Zuiden en Van Santen hebben daarnaast Lex Donker Curtius als maître d'hôtel aangesteld. Donker Curtius is afkomstig van het Grand Winston Hotel, waar hij tot de sluiting van restaurant Leds als restaurantmanager werkzaam was.

Nieuw vijfsterrenhotel en spa
Begin 2011 openden Van Zuiden en Van Santen naast hun restaurant een nieuw vijfsterrenhotel met spa, waarbij tevens Mari van de Ven Academy (onderdeel van ROC Mondriaan) is gevestigd. Mari van de Ven is de bekendste visagist en hairstylist van Nederland. Van de Ven selecteert de schoonheidsspecialisten en leidt ze bovendien zelf op. Het hotel is als Hampshire Classic verbonden aan Hampshire Hotels. Hierbij zijn ruim 65 hotels in Nederland, België, Duitsland en de Nederlandse Antillen aangesloten.

Restaurant Hotel & Spa Savarin
Laan van Hoornwijck 29, 2289 DG Rijswijk (Den Haag)
Geopend van maandag tot en met zondag voor lunch en diner.
Telefoon: 070 - 3072050
Internet: http://www.savarin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten