vrijdag 30 september 2011

Erkenning

Onlangs heeft de SVH de branche‐erkenning toegekend aan de opleiding Gastronomisch
ondernemer van de Cees Helder Academie. De Cees Helder Academie is bijzonder verheugd met de toekenning van de SVH‐accreditatie. Dit is het bewijs dat de branche vertrouwen heeft in de kwaliteit van de opleiding. Tevens wordt door de branche erkend, dat de Cees Helder Academie als organisatie beoogt de kwaliteit van de opleiding continu te verbeteren door de opleiding te evalueren en waar nodig bij te stellen, aldus directeur van de Academie, Wout Sonneveldt.
De erkenning is ook het bewijs dat de opleiding zorgt voor het op een kwalitatief hoger niveau brengen van het niveau van ondernemers in de branche. De branche is daar zelf rechtstreeks bij betrokken. De Academie maakt daarbij gebruik van topdocenten met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven levert gerenommeerde gastdocenten, zoals Stephan Stokkermans (Huis ter Duin), Roberto Payer (Hilton Amsterdam), Erik Troost (De Rotterdam), Ruud de Geus (De Geus Wijnimport), Sander Allegro (Allegro INN ovations) en Rabobank Nederland (partner van de Cees Helder Academie).
Voor de examenopdracht heeft de Academie een unieke samenwerkingsovereenkomst
afgesloten met Jan Willem Schuld en Paul Fagel van Arsenaal Restaurants Paul Fagel. Dit bedrijf stelt kennis en expertise beschikbaar om het financieel inzicht en de
ondernemersvaardigheden van de studenten te vergroten.
Medio februari 2012 hoopt de eerste lichting studenten af te studeren. Met dit diploma vergroten de studenten hun kans op succesvol ondernemerschap. Zij volgen de opleiding om te investeren in hun toekomst: een eigen, succesvolle horecaonderneming.
Tijdens de opleiding wordt er niet gekookt of geserveerd; dit zijn aspecten die de studenten al onder de knie hebben. Het zwaartepunt in de studie ligt op het vergroten van het financieel inzicht, ondernemersvaardigheden en het leren omgaan met beroepsdilemma’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten