donderdag 8 september 2011

Sterrenchef Cees Helder

Cees Helder is de eerste Nederlandse patron-cuisinier wiens culinaire prestaties en restaurant gehonoreerd werden met drie Michelinsterren. Cees Helder biedt u samen met de Kookerij Culinary College twee inspirerende Masterclasses aan. Tijdens elke Masterclass demonstreert Cees Helder specifieke bereidingstechnieken van de door hem persoonlijk samengestelde receptuur. Voor 2011 staan nog de Masterclass 'Vlees & Gevogelte', op donderdag 6 oktober op stapel, en de Masterclass 'Het vijfgangen Diner' op woensdag 30 november.

Masterclass 'Vlees & Gevogelte'
Donderdag 6 oktober 2011 17:30 uur - 22:00 uur

Tijdens deze Masterclass olv Cees Helder wordt ingegaan op het op 4 verschillende manieren, in 4 verschillende bijzondere volwaardige gerechten, bereiden van vlees & gevogelte. De diverse soorten vlees & gevogelte en de verschillende bewerkingen en bereidingen ervan worden hier uitgebreid gedemonstreerd. Als afsluiting wordt aan tafel thee of koffie met mooie bouchées geserveerd. Als aandenken aan deze bijzondere avond wordt een foto gemaakt met Cees Helder en uw gehele kookteam.

Masterclass 'Het Vijfgangen Diner'
Woensdag 30 november 2011 17:30 uur - 22:00 uur

Tijdens deze laatste Masterclass olv Cees Helder wordt een vijfgangendiner op topniveau bereid. We gaan een voor-, tussen-, hoofd-, tussen- en nagerecht bereiden op basis van 3 x een mooi licht visgerecht en 1 x een vleesgerecht (hoofd). Het vijfgangen diner wordt begeleid door een wijndeskundige die bijpassende wijnen schenkt bij de gangen en uitleg geeft over deze wijn- spijscombinaties. Als aandenken aan deze bijzondere avond wordt een foto gemaakt met Cees Helder en uw gehele kookteam.

Prijs
Masterclass olv Cees Helder € 175,00 per persoon (inclusief BTW en inclusief wijnen). Op de Masterclasses kunt u particulier maar ook als bedrijf inschrijven. De Masterclasses worden georganiseerd vanaf 30 tot maximaal 60 personen. Ruime gratis parkeergelegenheid voor de deur. De Kookerij Culinary College is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Zie voor een routebeschrijving: www.kookerij.com

Inschrijven
U kunt hier direct inschrijven. Start met de Masterclass van uw keuze en het eventuele aantal personen met wie u deze Masterclass wilt volgen. Vervolgens doorloopt u het reserveringsproces en bent u direct online ingeschreven voor deze Masterclass.

Wild Workshop 4: Uitbenen & reducties, op dinsdag 13 september
In samenwerking met Edward Claushuis van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging en poelier Brama uit Wassenaar heeft de Kookerij Culinary College een aantal Wild Workshops samengesteld. Bijzonder leerzame workshops als u dol bent op de mooie geprononceerde smaak van wild, altijd al geïnteresseerd bent geweest in hoe uitbenen nu in zijn werk gaat en als u nieuwe ervaring wilt opdoen in het klaarmaken van wild op verschillende manieren. Kijk hier als u wilt weten welke 4 Wild Workshops in 2011 op de agenda staan!

Wat gaan we doen?
Poelier Brama neemt dit keer een wilde eend en wilde duif mee. Er wordt uitgelegd hoe deze worden geplukt en uitgebeend. U krijgt uitleg over deze soorten wild, het onderscheiden tussen jong en oud, en waar u bij het uitbenen en bij het bereiden op moet letten. Tijdens deze Wild Workshop gaan we maken: duif en eend uit de oven. Van de duivenborst worden tranches gesneden, hierbij komt een salade van veldsla met verschillende soorten paddenstoelen en een rode portsiroop. De wilde eend gaan we bereiden in combinatie met een melkchocolade ganache. Ook de eend doen we in de oven met daarbij schijven verse limoen erover. Van beiden worden tevens mooie reducties gemaakt.

Prijs
Wild Workshop: € 55,00 per persoon (incl. BTW/ exclusief drankjes; deze kunnen worden betaald per CC of Pin op de avond zelf). Op de verschillende Wild Workshops kunt u particulier maar ook als bedrijf inschrijven. De Wild Workshops worden georganiseerd vanaf 20 personen. Ruime gratis parkeergelegenheid voor de deur. De Kookerij Culinary College is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Zie voor een routebeschrijving: www.kookerij.com

Inschrijven
Nog enkele plaatsen beschikbaar dus schrijf u snel in! U kunt hier direct inschrijven. Start met de workshop van uw keuze en het eventuele aantal personen met wie u deze workshop wilt volgen. Vervolgens doorloopt u het reserveringsproces en bent u direct online ingeschreven voor deze workshop.

Agenda 2011 Wild Workshops bij de Kookerij Dinsdag 13 september Uitbenen en reducties van wild
Dinsdag 11 oktober Kleinwild voorbereiden en koken
Dinsdag 15 november Grofwild voorbereiden en koken
Dinsdag 13 december Voorbereiden en maken van een wilddiner met meerdere gangen

Team de Kookerij. Culinary College
Walserij 66, Noordwijkerhout
T: 0252 - 62 93 00
info@kookerij.com
www.kookerij.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten