donderdag 8 september 2011

Markt van de 1001 smaken

Jaarlijks wordt op de laatste zondag van de Week van de smaak De Markt van 1001 Smaken op het Food Center Amsterdam (FCA) georganiseerd; een gevarieerde voedselmarkt die tot doel heeft om het FCA dichter bij de buurt te brengen. De markt is een afspiegeling van de bedrijven, leveranciers en afnemers die gebruik maken van het FCA. Met ongeveer tachtig marktkramen en mobiele keukens, die een gevarieerd multicultureel en betaalbaar aanbod bieden, is De Markt van 1001 Smaken inmiddels een begrip in Amsterdam.
Bezoekers kunnen op zondag 9 oktober kennis maken met het Food center van Amsterdam in de breedst mogelijke zin. Zowel de leveranciers als de vaste afnemers laten zich van hun beste kant zien; Bij de kraampjes en op de terrassen zijn heerlijke en exclusieve producten te proeven en te kopen. Van verse sappen tot on the spot gemalen meel, Groenten en Fruit uit alle windstreken maar ook van heel dichtbij. Halal kipproducten, Vers gerookte vis, Verrukkelijke Italiaanse specialiteiten etc.
Kinderen hoeven zich niet te vervelen, naast een heleboel leuke attracties zullen scholen van de omliggende stadsdelen, voor de eerste maal, aansluiten bij “de markt van 1001 smaken. De kinderen van deze scholen komen de oogst uit hun schooltuintjes vermarkten.
De markt van 1001 smaken wordt dit jaar uitgebreid met een culinair gedeelte. Vanwege de toekomstige herstructurering van het terrein is de renovatie van (het dak van) de oude monumentale hal in volle gang. Eind september is deze klaar, de ideale plek om het evenement te situeren zodat de bezoekers kennis kunnen maken met dit unieke en historische gebouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten