vrijdag 30 september 2011

Druivenoogst Clos St. Gerlach

Vandaag vond onder een stralende zon de druivenoogst plaats in de wijngaard van Château St. Gerlach. Er werd ca. 1.000 kg geplukt. Met een groep enthousiaste plukkers bestaande uit medewerkers van Château St. Gerlach, Camille en Judith Oostwegel, hotelgasten, specialisten van de Wijngaard Fromberg en de tuinmannen van de MTB. De 600 pinot-noir stokken werden in 2008 en 2009 aangeplant en worden onderhouden in samenwerking met de wijnbouwers van Wijngaard Fromberg uit Ubachsberg (www.fromberg.nl). Deze ervaren wijnmakers nemen de vinificatie van de St. Gerlach pinot-noir druiven onder hun hoede. Er wordt een mousserende rosé gemaakt volgens de traditionele méthode.
Begin december 2011 zal de eerste mousserende rosé wijn (oogst 2010) gepresenteerd worden, naar verwachting circa 100 flessen. Françoise Oostwegel (studente Kunstacademie Maastricht) heeft het eerste etiket ontworpen.

Het landgoed van Château St. Gerlach heeft naast de wijngaard Clos St. Gerlach ook een fruitgaard en kruidentuin. De eigen geteelde producten worden door chef kok Otto Nijenhuis gebruikt in de keuken van Restaurant Château St. Gerlach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten