vrijdag 25 november 2011

Deelnemers Bocuse d’Or Europe 2012 bekend

Op 20 en 21 maart 2011 vindt in Brussel de Europese finale plaats van de Bocuse d’Or. Voor deze wedstrijd zijn 20 landen, nadat zij hun aanvraag hebben ingediend, geaccepteerd voor deelname.
De jury van de Bocuse d’Or Europe staat in 2012 onder leiding van de Belgische topchef Peter Goossens. Hij wordt bijgestaan door de Braziliaanse kok en erevoorzitter, Alex Atala.(restaurant D.O.M. in Sao Paulo). Patron Cuisinier André van Doorn (restaurant Kasteel Heemstede, Houten) is jurylid namens Nederland.

Onder de 20 deelnemende landen bevindt zich één nieuwkomer: Bulgarije.
De overige landen zijn: Duitsland, Estland, Italië, België, Finland, Luxemburg, Tsjechië, Frankrijk, Noorwegen, Rusland, Denemarken, Hongarije, Zweden, Spanje, IJsland, Polen, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Nederland.

De Bocuse d’Or Europe heeft in 2012 een zeer sterk deelnemersveld. De teams moeten proberen zich in 2012 kwalificeren voor de wereldfinale in Lyon door te eindigen bij de eerste twaalf.

De Bocuse d’Or Europe 2012 vindt plaats tijdens het Brusselse evenement Brusselicious 2012 en het Brusselse Jaar van de Gastronomie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten