dinsdag 5 juni 2012

FOOD FILM FESTIVAL NAAR EINDHOVEN

Na twee succesvolle edities maakt het Food Film Festival deze zomer een uitstapje naar Eindhoven. Vanaf 30 juni t/m 30 september is in het Designhuis in Eindhoven de tentoonstelling ‘De Etende Mens’ te zien. Curator is eetontwerpster Marije Vogelzang. Zij kijkt niet alleen naar de vormgeving van voedsel maar ook naar de culturele activiteit en de emoties die eten met zich mee kan brengen. In samenwerking met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, heeft het Food Film Festival een zinnenprikkelend activiteitenprogramma samengesteld.
Tijdens drie interactieve dagen presenteert het Food Film Festival films, workshops, lezingen en diners die je meevoeren in de wereld van Food Design, Snacks en Afval. Speciaal voor deze gelegenheid bekeken door een designbril.

FOOD DESIGN // ZATERDAG 21 JULI 2012

De film Food Design
laat een wereld zien die voor velen nog onbekend is. Vaak zonder dat we het ons beseffen, wordt er flink gesleuteld aan ons eten. Waarom? Omdat het onze zintuigen en onze psyche streelt. Smaak, textuur, geur, geluid en kleur is bepalend voor hoe we ons eten ervaren. ’s Avonds organiseren we een 3-gangen diner waarbij jonge talentvolle chefs zich over het ontwerp van jouw bord buigen.

VETLKKR // ZATERDAG 25 AUGUSTUS

Een duik in de wereld van de snacks. Fastfood is zoveel meer dan een patatje oorlog of een frikadel. Fastfood kan ook een efficiƫnte, gezonde en sociale manier zijn van eten. Snacks geven een goed beeld van de eetcultuur, sociale omgangsvorm en nationale trots van een land. Zo hebben we in Nederland de kroket, die uniek is voor onze manier van snacken. Met o.a de film Aardappeleters
, diverse sprekers en natuurlijk snacks die je het water in de mond doen lopen.

AFVAL IS VOEDSEL // ZATERDAG 29 SEPTEMBER
De film Taste the Waste
raakt een gevoelige snaar, hoe kunnen we rechtvaardigen dat we zoveel voedsel weggooien? Het Food Film Festival vindt dat het tijd is voor een tegenbeweging en organiseert daarom het grote Afval?! diner. We laten je zien dat er nog zoveel meer uit ons afval te halen valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten