dinsdag 5 juni 2012

ISPC overgenomen door Ivan Sabbe

Het hing al een tijd in de lucht, er werd veel gespeculeerd, maar nu de kogel is door de kerk: Ivan Sabbe, ex-CEO Lidl België, neemt de vennootschappen ISPC INTERNATIONAL in Herstal en ISPC Gent over, samen goed voor een omzet van 60 miljoen euro en 200 personeelsleden. De transactie kon tot stand komen door een beroep te doen op groeifinanciering van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV nv enerzijds, en op de financieringsmiddelen van ING anderzijds. Deloitte en Laga stonden in voor de financiële en juridische begeleiding. De transactieprijs is niet bekend gemaakt. Vooral de differentiatie op de markt door zowel topkwaliteit als een zeer breed assortiment aan te bieden, met focus op ultraverse producten, sprak Ivan Sabbe aan. Het is de bedoeling om die strategie aan te houden en zelfs nog te versterken om op deze wijze terug aan te knopen met een gezonde groei. Verder worden er opnieuw investeringen voorzien in de optimalisering van het bedrijf.
Het nieuws is fris en de nieuwe overnemer hoedt er zich dan ook voor geen specifieke uitspraken te doen over personeelsbestand of het huidig management. Uit een eerste telefonisch gesprek konden we alvast leren dat Ivan Sabbe het beste voor heeft met ISPC en de kennis van de medewerkers niet wil laten verloren gaan.
Ivan Sabbe richtte in 1993 Lidl op in België en bracht het als CEO in 13 jaar tijd van nul tot 279 filialen, 2800 personeelsleden en 1 miljard euro omzet. Hij startte tevens voor die groep activiteiten op in ondermeer Nederland, Luxemburg, Finland, Tsjechië en Zweden en opende er de eerste winkels. Sinds eind 2006 is hij actief in winkelvastgoed in binnen- en buitenland en sinds 2009 ook als Vlaams parlementslid. Ivan Sabbe wil in de vestigingen van ISPC blijven investeren en streeft daarbij naar nog meer efficiëntie. Duidelijk iemand die gelooft in het concept van verse en kwalitatief hoogstaande producten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten