donderdag 4 oktober 2012

GildenEvent12 was bron van inspiratie

Het GildenEvent12 met als thema Meesterlijk trok op 1 oktober 700 bezoekers, die genoten hebben van een programma dat volop inspiratie bood.
De gasten konden in CineMec in 6 theaters terecht voor zeer gevarieerde vakpresentaties.
Het evenement is een initiatief van Koksgilde, Gastvrijheidsgilde, CineMec en de vrienden van beide gilden.
 De opening van het GildenEvent12 was een speciaal voor dit evenement gemaakte spectaculaire 3D film over meesterlijk vakmanschap, warin alle SVH Meestertetels aan de orde kwamen.
De film is te vinden op Youtube.
Daarna werden de gasten getrakteerd op een tonijn van 200 kilo die op vakkundige wijze door de Japanse chef Masanori Tomikawa van Yamazato Restaurant & Taste van Hotel Okura en Jakob Doorn van Versvishandel Jan van As werd verwerkt tot Sashimi. die door iedereen geproefd kon worden.


In twee kooktheaters kon gesmuld worden van presentaties van Onno Kokmeijer, tweesterren chef Ciel Bleu, Amsterdam, TV meesterkok Angélique Schmeinck en gastronaut Jeroen van Oijen van Culiversum, driesterrenchef Thomas Bühner van Restaurant La Vie in Osnabrück, toppatissier Hidde de Brabander, van de nieuw trend Funginal Foods met SVH Meesterkok Theo van Rensch en Wim van den Elshout van Scelta en tenslotte van een tweetjamsessie onder leiding van Eric Miete van Koppert Cress tussen studenten van de Cas Spijkers Academie en de Sterklas.

In twee Gastvrijheidtheaters werden presentaties gehouden over Gastvrijheid 2.0 door Ton Ververs, voorzitter Gastvrijheidsgilde en Ferdie Olde Bijvank,
de gastvrijheidsdroom van Thermae 2000 door Robert Teulings, directeur Thermae 2000, Meesterlijk gastvrij met Moodmaker incl. (primeur) presentatie boek Mood Maker door John Hokkeling en Laura de la Mar van Guest, Meesterlijk gastvrij à la meneer Reimers en Milo Berlijn, beiden ambassadeurs van het Gastvrijheidsgilde en Meesterlijke drank-spijscombinaties, synergie tussen 2 werelden door Fritz Harig, SVH Meesterschenker & Jeroen van Oijen, gastronaut.


Ook was er een ondernemerstheater waar de onderwerpen waren: Meesterlijk motiveren van medewerkers door Lammert de Vries, directeur/eigenaar Groot Warnsborn, Arnhem en Jeroen van der Veen, algemeen manager, regisseur van gastvrijheid Landhuis hotel de Bloemenbeek, De Lutte, Meesterlijk digitaal ondernemen en geld verdienen door Paul Wiertz, manager Couverts bij RTL Nederland en Meesterlijk creatief ondernemen – hoe komen we deze tijd door! door Ton Pinxten, SVH Meesterkok, SVH Meester Gastheer, SVH Wijnmeester, algemeen directeur van Landgoed Wolfslaar, Breda en Emile van der Staak, eigenaar De Nieuwe Winkel, Nijmegen.

Ten slotte werden in het Zorgtheater presentaties verzorgd door Yohan van den Bijl, Master Blackbelt Lean Six Sigma over Meesterlijk verbeteren in de zorg, Pascal Jalhay, SVH Meesterkok. Marfo Lelystad over Meesterlijk creatief met eten en drinken in de zorg en Ruth Pijls, Kenniscentrum Hospitality, Saxion Hogeschool Deventer over Meesterlijk gastvrije zorg.

De afsluiting werd verzorgd door Hans van Breukelen, die een vlammend betoog hied over teamwork en Cesar Zuiderwijk met een bijzondere drumsolo.
Er waren drie boekprimeurs. De presentatie van het boek Wynand, geschreven door Norbert Koreman over het leven van Wynand Vogel, het Boek Moodmaker van John Hokkeling en Laura de la Mar over het ontwikkelen van gastvrijheid in organisaties en het boek Meesterlijke recepten, dat ter ere van dit derde GildenEvent is gemaakt.
Alfred Verhagen van Koppert Cress werd vanwege zijn grote verdiensten voor Koksgilde benoemd tot Erelid van het Koksgilde en kreeg door Theo van Rensch, president van het gilde de erespeld opgespeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten