dinsdag 2 oktober 2012

Stephan Nijst nieuwe chef At Sea

Het Scheveningse restaurant At Sea, een van de drie zaken van chef en ondernemer Paul van Waarden, krijgt Stephan Nijst als nieuwe chef de cuisine. Stephan kreeg landelijke bekendheid door zijn deelname aan een reality tv-programma in 2008, maar zijn Choix du Chef kwam toen niet als winnaar uit de bus. Nijst: Dat ging helaas fout, maar samen met mijn vrouw Jacqueline hebben we keihard gewerkt om die episode af te kunnen sluiten. Stephan werkte onder meer bij bij Avant Garde van Johan van Groeninge in Eindhoven, bij Auberge du Bonheur in Tilburg en bij De Knip in Voorschoten waar hij alle ruimte kreeg zich verder te ontplooien.
Nijst keert nu terug op het nest bij Paul van Waarden. Samen met maître René Michielsen was hij namelijk medeverantwoordelijk voor het behalen de Michelin-ster van Van Waardens restaurant in Rijswijk in 2002. Michielsen is inmiddels mede-eigenaar van At Sea.

Stephan Nijst, terug in de Haagse regio, kreeg groen licht van Van Waarden om zijn eigen culinaire koers te varen bij At Sea. "Heerlijk om in een restaurant te werken met tegenover je de plek waar bijna al je producten vandaan komen. Ik heb er ontzettend veel zin in."Na zijn met een ster bekroonde restaurant in oud-Rijswijk, is At Sea Van Waardens tweede restaurant. Onlangs opende hij een derde zaak, De Keuken van Waarden Azië, aan de Stadhouderslaan in Den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten