vrijdag 26 april 2013

Lucas Rive opent restaurant in Hoorn

Lucas Rive opent samen met zijn vrouw restaurant Lucas Rive in Hoorn. Hiermee komt een lang gekoesterde wens in vervulling. Lucas nam december 2012 afscheid als chef de cuisine van De Bokkedoorns, waar hij het restaurant naar twee sterren Michelin kookte en dit tot en met zijn afscheid, tweeëntwintig jaar lang, prolongeerde. In totaal was Lucas zevenentwintig jaar werkzaam bij De Bokkedoorns. Lucas en Deborah zijn per 1 juni de nieuwe exploitanten van wat nu nog restaurant De Hoornse Kogge heet. Restaurant Lucas Rive is gelegen aan de Oude Doelenkade, met zicht op de Binnenhaven van Hoorn.
Het nieuws van zijn vertrek bij De Bokkedoorns sloeg destijds in heel culinair Nederland in als een bom. Lucas wilde voor zichzelf beginnen en het liefste in zijn geboortestad en woonplaats Hoorn. Eerder werkte Lucas in De Oude Rosmolen, La Rive van het InterContinental Amstel Amsterdam en De Kersentuin met Joop Braakhekke. Op zijn negenentwintigste was hij de jongste chef in Nederland die bekroond was met twee sterren. De hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca, SVH Meesterkok, behaalde hij in 2011.
Lucas en Deborah willen een vlot restaurant. Informele uitstraling waar zowel jong en oud zich thuis voelen. De keuken zal gericht zijn op de filosofie van Lucas: creatief en met herkenbare ingrediënten en gerechten. "Wij denken dat met name Hoorn de geschikte stad is die ruimte biedt aan een restaurant met onze ambities. We gaan voor kwaliteit en continuïteit en we willen zo snel mogelijk een bedrijf voeren zoals wij het voor ogen zien. Als dat in de toekomst wordt onderscheiden door een instituut als Michelin, zullen wij dat met veel plezier uitdragen. Het is echter geen streven: dat is een vol restaurant met enthousiaste, terugkerende gasten. Zonder onze adviseurs, Koen Kunst (Actus Notarissen), Hayke Simons (HTC advies horeca creatie en catering) en Arian Blokdijk (Boekhoudbureau West-Friesland), hadden wij onze droom nooit kunnen verwezenlijken. Daarnaast zijn wij ontzettend trots dat wij dit in het weekend samen met onze dochter Rebecca kunnen doen”, aldus Lucas en Deborah. Rebecca Rive studeert aan de Internationale Hogere Hotelschool van Stenden University in Leeuwarden.

Gegevens Lucas Rive Restaurant per 1 juni 2013

Lucas Rive Restaurant
Oude doelenkade 7, 1621 AP in Hoorn
Telefoonnummer: 0229 - 213362
Internet: www.lucasrive.nl (per 1 juni 2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten