maandag 22 april 2013

VanDrie France neemt het Franse bedrijf Tendriade-Collet over

VanDrie France heeft een akkoord bereikt met de Lactalis Group aangaande de overname van haar dochterbedrijf Tendriade-Collet. Het akkoord zal nu ter goedkeuring worden voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten.
Met deze stap versterken de VanDrie Group en Tendriade-Collet hun positie op de Europese kalfsvleesmarkt. Tendriade-Collet is gevestigd in het noordwesten van Frankrijk in Bretagne terwijl VanDrie France met haar dochterbedrijf Sobeval reeds een vestiging heeft in de Dordogne in het zuidwesten van Frankrijk. De overname betekent tevens een verlenging van de kalfsvleesketen van de VanDrie Group. Tendriade-Collet is gespecialiseerd in de productie en verwerking van consumentverpakte producten, zowel vers als bevroren. Tendriade is het meest bekende merk op de Franse kalfsvleesmarkt.
VanDrie France is een dochterbedrijf van het Nederlandse familiebedrijf VanDrie Group. De VanDrie Group bestaat uit meer dan 20 bedrijven, die gevestigd zijn in Nederland, Frankrijk, Italiƫ, Belgiƫ en Duitsland. Het aantal kalverslachtingen per jaar is ongeveer 1,3 miljoen en de jaaromzet bedraagt circa 2 miljard euro. De onderneming biedt werk aan ongeveer 1.800 personen.

Tendriade-Collet verricht jaarlijks rond de 190.000 kalverslachtingen en heeft een omzet
van ongeveer 230 miljoen euro. In totaal biedt de onderneming werk aan 720 personen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten