donderdag 28 november 2013

Goud en zilver voor Koksgilde Nationaal Team

Koksgilde Nationaal Team scoort hoog

Tijdens de internationale topwedstrijd voor landenteams  in Basel waaraan 10 topteams uit de hele wereld deelnamen heeft het Koksgilde Nationaal Team goud behaald voor de warme keuken en zilver voor de koude keuken.
Overall werd voor de warme keuken de derde plaats gehaald
.  Grote wedstrijdlanden als  Duitsland en Italië werden door het team voorbijgestreefd. 
De wedstrijd bestond uit een koud buffet en een warm driegangendiner voor 100 gasten.

 Waldrik Kremer, chef d' équipe van het team: "Steeds moesten twee landen het tegen elkaar opnemen. Wij streden tegen het team van Duitsland en die hebben we ruimschoots verslagen. Het is heel erg jammer dat we een foutje hebben gemaakt met het Koud bufet anders waren we nog hoger geëindigd. Tegen een team als dat van Zweden kunnen wij als Nederland niet op. Zij werken met een team dat het hele jaar fulltime bezig is met wedstrijdkoken, terwijl wij het moeten doen met weliswaar heel fanatieke chfs, die het wedstrijdkoken erbij doen naast een fulltime baan. Ik moet zegggen dat we als Nederland bijzonder trots mogen zijn op dit team. We zitten nog maar net bij deze top 10 van de wereld en scoren nu al heel hoog. Toen we afgelopen maandag hoorden dat teamlid Lars van Galen, patron-cuisinier van Hotel Restaurant  ' t Lansink in Hengelo een Michelinster had veroverd, gaf ons dat een zodanige kick dat we voor het warme deel alleen maar voor goud gingen en dat kregen we ook."

Het team bestond uit:

Waldrik Kremer Chef d’équipe
Patron/Cuisinier Sogno catering ,Tilburg
Guido Panjer
Culinair adviseur Sligro food group, Veghel
 
Henri Brouwers
Patron/Cuisinier Restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek
 
Lars van Galen
Patron/Cuisinier Tuindorp Hotel & Restaurant ’t Lansink, Hengelo
 
Alfred van Dijk
Chef de cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek
 
Keng Vichianrat
Sous chef Restaurant La Rive, Amstel Hotel  Amsterdam       
 
Ronnie Merks
Chef de cuisine Sodexo, Zeist
 
Robin Hoedjes              
Chef The Victorian, Koeweit
           
Chef de mission Wynand Vogel
Wynand Culinair, Blokker

Het team werd ondersteund door de volgende bedrijven:
VanDrie Group; Kleur- Geur- en Smaakcentrum, oefenruimte en buffetbouw; Koppert Cress;  Chaud Devant, kleding; Wüsthof, koksmessen; Olivier horeca b.v. en Figgjo Norway, servies.
Speciale dank aan onderstaande versspecialisten die zorgen voor de producten voor de warme keuken op elke locatie op de wereld waar we koken: Jan van As, Amsterdam, vis / Excellent AGF, Tilburg, groenten en fruit / Sligro food group, Veghel. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten