woensdag 6 november 2013

Wie wordt Viskok van het Jaar?

VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector pladijs als Vis van het Jaar 2013. Pladijs (schol) is de meest aangevoerde vissoort in onze Vlaamse visveilingen. In de top tien van meest geconsumeerde vissoorten, haalt pladijs slechts een bescheiden achtste plaats. Een reden voor VLAM om pladijs extra onder de aandacht te brengen als Vis van het Jaar. VLAM doet dit in heel nauwe samenwerking met de NorthSeaChefs.

De wedstrijd
Eind oktober maakte de vakjury – samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys– een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en zullen op 18 november live in de demonstratiekeuken van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2014’ dingen. Enkel professionele koks kunnen deelnemen aan de wedstrijd.

Bistronomie
Opvallend in de selectie is dat 3 van de 5 genomineerded lid zijn van de affiliatie Bistronomie. Deze verenigt de “ beste no-nonsense resto’s van Vlaanderen en Brussel “ :
Met Lèche Plat, Chef’s Table en Oh Restaurant zijn er 3 kanshebbers op de titel Viskok van het jaar 2014.
www.bistronomie.be

Laureaten

- Tim Vervynckt van restaurant Nuance in Duffel

- Dimitri Van Berlo van restaurant Chef’s Table in Burcht

- Ivan Menten van restaurant Lèche Plat in Arendonk

- Sam Van Houcke van bistro Onder de Toren in Hansbeke-Nevele

- Ivan Puystiens van restaurant Oh Restaurant in Sint-Idesbald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten