woensdag 11 mei 2011

13 Mei barst de strijd los

Welke professional in food het lekkerste aspergegerecht maakt wordt duidelijk tijdens de finale van De Aspergewedstrijd op vrijdag 13 mei bij levensmiddelengroothandel ‘De Kweker’. Vanaf 14.00 uur hebben de drie finalisten twee uur de tijd om hun lekkerste aspergegerecht te bereiden. Na beoordeling van de vakjury wordt om 16.30 uur bekend gemaakt wie huiswaarts keert met de Aspergetrofee, een geheel verzorgd aspergeweekend en, belangrijker nog, de eer.

Als traditioneel en typisch Nederlands product leek de asperge een uitermate geschikte groente om eens innovatief te benaderen vond De Kweker. Om deze reden schreef de levensmiddelengroothandel een wedstrijd uit en riep de expertise van culinair Nederland in om hun lekkerste aspergerecepten toe te sturen. Massaal werd hieraan gehoor gegeven. Martijn van Wegen van restaurant Applaus, Rene Pronk van Noorderlicht Café en Lieke Jansen van restaurant Zin stuurden de meest aansprekende recepten in en zullen het vrijdag 13 mei tegen elkaar opnemen in de finale van Dé Aspergewedstrijd van het seizoen.

De Aspergewedstrijd is onderdeel van De Aspergedagen die op donderdag 12 en vrijdag 13 mei worden gehouden in Amsterdam en Purmerend. Verspreid door de zelfbedieningsvestigingen vinden diverse demonstraties plaats met het witte goud en aanverwante producten. Daarnaast kunnen de asperges gratis geschild worden en zijn de vestigingen geheel in de sfeer gebracht compleet met aspergeakkers.
Naast de professionals, zijn in samenwerking met De Telegraaf ook amateurkoks opgeroepen om deel te nemen aan deze wedstrijd. De finalisten in de amateurklasse zullen, voor de professionals uit, om 10.30 uur starten met om 12.00 uur de prijsuitreiking.

De Kweker is een groothandel in levensmiddelen met een verzorgingsgebied in heel West-Nederland. Het bedrijf biedt een totaalassortiment voor iedere professionele ondernemer in food. Het assortiment is constant in beweging om klanten optimaal van dienst te zijn. Het uiteenlopende productaanbod wordt door eigen inkopers vanuit Nederland en de hele wereld naar de verkoopvloer gehaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten