maandag 2 mei 2011

Kenwerk on Tour

Deskundige praktijkopleiders onmisbaar bij de ontwikkeling van leerlingen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst mag dan een open deur zijn: alles wijst erop dat er de komende jaren een flinke strijd om jong talent zal ontstaan op de arbeidsmarkt. Praktijkopleiders zijn dan ook enorm belangrijk, want zij leiden de vakmensen van morgen op. Vandaar dat Kenwerk een unieke toer organiseert en een gratis workshop aanbiedt. Deze workshop biedt praktijkopleiders handvatten en tips, die helpen bij de ontwikkeling van de leerling op de werkvloer.

Leren in de praktijk is een onmisbaar element van een goede beroepsopleiding. Ruim 17.000 leerbedrijven binnen de sectoren horeca, bakkerij, reizen, recreatie en facilitaire dienstverlening investeren in jong talent. Zij zijn een goed voorbeeld voor de branches. Jan Willem Mans, manager Kenwerk: “Leerbedrijven investeren in gekwalificeerde mensen voor de branche. Een praktijkopleider moet naast zijn drukke werkzaamheden ook nog eens tijd vrijmaken voor het begeleiden van leerlingen. Echt topsport dus. Wij willen met deze Tour praktijkopleiders ondersteunen bij het goed begeleiden van leerlingen in het beroepsonderwijs. Want een vak leren doe je immers nog altijd op de werkvloer.”

Kenwerk on Tour
Van 16 mei tot en met 31 oktober rijdt de Kenwerk Tourbus door Nederland om praktijkopleiders uit de genoemde sectoren gratis deel te laten nemen aan de workshop Werk Wijzer!. De Tourbus bezoekt als eerste Den Haag en omstreken. Met de Tour krijgen de drukbezette praktijkopleiders de mogelijkheid op korte afstand van de werkplek in te stappen en de workshop te volgen onder leiding van professionele trainers. Via HYPERLINK "http://www.kenwerk.nl/tour" kenwerk.nl/tour is te zien waar de Tourbus staat en kunnen deelnemers zich inschrijven.

Over Kenwerk
Kenwerk is het kenniscentrum voor de sectoren horeca, bakkerij, reizen, recreatie en facilitaire dienstverlening. Kenwerk verbindt bedrijfsleven en beroepsonderwijs om de samenleving te voorzien van gekwalificeerde mensen, nu en in de toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten