maandag 16 mei 2011

Restaurant De Gastronoom sluit haar deuren

Per 16 mei 2011 sluit restaurant De Gastronoom in Harlingen haar deuren. Het pand waar De Gastronoom is gevestigd wisselt van eigenaar en krijgt een andere bestemming. De verbouwing start op korte termijn.
De Gastronoom, het restaurant van de Meesterkok Marco en Inez Poldervaart heeft te weinig mogelijkheden om de ambities te kunnen realiseren. De afgelopen jaren ontwikkelde het ondernemersechtpaar plannen voor een nieuw restaurant met hotelfaciliteiten in het havengebied van Harlingen. Door gemeentelijke besluitvorming zijn de plannen hiervoor voorlopig van de baan.
Marco Poldervaart: ,,We zijn ondernemers met een passie voor de gastronomie. In de huidige Gastronoom kunnen we onze ambitie niet realiseren. Het was geen gemakkelijke beslissing gezien de historie die hier ligt. Maar nu hebben we de eerste stap gezet naar een nieuwe uitdaging. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe plannen.” De medewerkers van de Gastronoom zijn geïnformeerd en met hen zijn afspraken gemaakt over hun toekomst. Frish ’n Dish, het restaurant van Marco en Inez Poldervaart, blijft normaal geopend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten