donderdag 26 mei 2011

Jonge titanen in eerste Talent van de Toekomst kookwedstrijd

Maandag 30 mei zullen 15 teams van verschillende ROC’s aantreden om in het Miele Culinary Institute in Vianen te wedijveren om de Talent van de Toekomst Bokaal. In deze wedstrijd, een initiatief van Koppert Cress, moeten de teams binnen korte tijd en op basis van een mystery box met ingrediënten, een hoogstaand driegangenmenu samenstellen en bereiden. De gerechten worden beoordeeld door een professionele jury, waarin naast sterrenchefs ook de toeleveranciers zijn opgenomen. Het team dat als beste naar voren komt, ontvangt de Talent van de Toekomst Bokaal.

Verschillende ROC’s kunnen hun beste leerlingen laten deelnemen aan Talent van de Toekomst, waarbij onderling de krachten worden gemeten. Jonge talenten laten zien, hoe goed zij kunnen omgaan met de druk en spanning die in de keuken voorkomt. Onder deze omstandigheden moeten zij, improviserend met de beschikbare ingrediënten, een driegangenmenu samenstellen.Van acht tot half drie zullen de deelnemers bezig zijn met het bereiden van de diverse menu’s. De jury beoordeelt de gerechten op basis van werkorganisatie, (kook)techniek en basisvaardigheden. Sterrenkoks François Geurts en Jeroen Robberegt en SVH meesterkok Marcel de Leeuw zijn bereid gevonden om in de jury de gastronomie te vertegenwoordigen.
De bokaal wordt aan het eind van de dag aan het winnende team uitgereikt.

Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, daarin gesteund door Miele en 20-tal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd. De Talent van de Toekomst Bokaal is een wisselprijs, die jaarlijks zal worden georganiseerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jasper van Almenkerk, Vverantwoordelijk voor de organisatie
06 53391997
of
Jan van Berkel, De Poel 1, 2681 MB Monster
Tel: +31 (0)6 53 19 93 47
Fax: +31 (0)174 28 32 52
www.koppertcress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten